تجلیل از مقام علمی بنیانگذار دانشگاه امام صادق(علیه السلام)

۱۹ آبان ۱۳۹۴ | ۰۸:۴۳ کد : ۸۹۸ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۶۴۵
در اختتامیة سومین کنگره و دومین جایزة جهانی بین المللی علوم انسانی اسلامی، از مقام علمی و مدیریتی مرحوم حضرت آیت الله مهدوی کنی(رحمة الله علیه) در حضور خانوادۀ ایشان و جمعی از اهالی و استادان علوم انسانی تجلیل به عمل آمد.

در اختتامیة سومین کنگره و دومین جایزة جهانی بین المللی علوم انسانی اسلامی، از مقام علمی و مدیریتی مرحوم حضرت آیت الله مهدوی کنی(رحمة الله علیه) در حضور خانوادۀ ایشان و جمعی از اهالی و استادان علوم انسانی تجلیل به عمل آمد.

به گزارش روابط عمومی پردیس، در بخشی از بیانیة کمیتة اعطای جایزة جهانی علوم انسانی اسلامی آمده است: این کمیته با افتخار به این جمع بندی رسید که از مقام عالی علمی و مدیریتی مرحوم حضرت آیت الله استاد محمدرضا مهدوی کنی(قدس سره الشریف) به خاطر طراحی، بنیانگذاری و به بلوغ رسانی دانشگاه امام صادق (علیه السلام) تجلیل به عمل آورد.

این بیانیه می افزاید: بدون شک این دانشگاه، به عنوان نخستین دانشگاه علوم انسانی اسلامی در ایران، تاکنون نقش منحصربه فردی را در جهت گسترش و تعمیق علوم انسانی اسلامی داشته و انتظار می رود با ملاحظة ظرفیت های بی نظیر خود، در آینده نیز سهم و نقش بزرگی را در تکامل و عینیت بخشی به علوم انسانی اسلامی داشته باشد.

در ادامة مراسم، حجت‌‌الاسلام والمسلمین محمدسعید مهدوی‌کنی به سخنرانی پرداخت و اظهار کرد: رئیس سابق مجلس خبرگان رهبری در مسئولیت‌های اجرایی خود اقدام های بسیاری را برای پیشبرد علوم انسانی اسلامی انجام داده است.

مهدوی کنی در تببین دیدگاه آیت الله مهدوی کنی(رحمة الله علیه) بیان کرد: ایشان نگاهی جامع و متشکل از عناصر مختلف داشتند و بیان می کردند که اگر فضای جامعه را به درستی در نظر نگیریم، به علم دینی نیز نمی رسیم. موضع ایشان در خصوص اندیشة غربی و علوم انسانی غربی، شناخت، نقد، پاسخ و به گزینی بود؛ ایشان بیان می کردند که اگر علم مدرن و سکولار، مدعی کارآمدی است باید در این چالش ها وارد شود و سپس مشخص شود که چه مقدار عیار دارد.

رئیس دانشگاه امام صادق (علیه السلام) خاطرنشان کرد: علوم انسانی اسلامی بدون در نظر گرفتن نیازهای جامعة اسلامی تحقق نمی‌یابد زیرا فرهنگ این علوم باید نقش موثری در زندگی مردم جامعه داشته باشد.

وی از جایگاه تعلیم و تربیت و تولید علوم اسلامی یاد کرد و گفت: توسعة دین مبین اسلام در پاسخگویی به نیازهای انسانی به باورهای جوامع بشری و تعهد نظام کشورهای اسلامی وابسته است که در این زمینه باید به تولید علم اسلامی توجه کرده و عالمان علوم انسانی را با ارکان دین مبین اسلام آشنا کنیم.

حجت‌‌الاسلام والمسلمین محمدسعید مهدوی‌کنی با اشاره به اینکه این دانشگاه امکان تبادل اطلاعات علوم انسانی اسلامی را فراهم کرده است عنوان کرد:‌ برنامه‌ریزی درسی پژوهشی باید به عنوان رویکردی محوری در دستور کار مراکز علوم انسانی اسلامی قرار گیرد، زیرا این روش در دیگر عرصه‌های علم نتایج مطلوبی به دنبال داشته است.

اختتامیة این مراسم با سخنرانی حضرت آیت الله مکارم شیرازی، در مدرسة امام موسی کاظم(علیه السلام) در شهر مقدس قم برگزار شد که در آن از سه تن از استادان برجسته، آیت الله ابوالقاسم علیدوست در زمینة فقه و حقوق اسلامی، مسعود درخشان و عباس میرآخور در زمینة اقتصاد اسلامی تجلیل به عمل آمد و از کتاب های نظریه شامل نظریه‌های چهار نظریه پرداز علوم انسانی، آیت الله علیرضا اعرافی، مسعود العالم چودوری، حجت الاسلام سیدعباس موسویان و عطاءالله رفیعی آتانی، الگوهای کلان تولید علوم انسانی اسلامی در بستر انقلاب اسلامی نوشتة سیدمهدی موسوی و مجموعه مقالات دومین کنگرة علوم انسانی اسلامی رونمایی شد.

همچنین در حاشیه این همایش، اولین گالری نقاشی از چهرة 40 متفکر برجستة عرصة علم و فرهنگ با تصویرگری استاد علیرضا ذاکری برگزار شد.

 

                  

 

                


نظر شما :