برگزاری نشست تخصصی ارائه درسنامه «فقه خانواده2»

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ | ۱۴:۰۸ کد : ۷۵۵ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۴۲۹
دفتر مطالعات و تحقیقات علمی حوزه معاونت پژوهشی و فنآوری دانشگاه امام صادق علیه‌السلام پردیس خواهران اقدام به برگزاری نشست تخصصی ارائه درسنامه «فقه خانواده 2 » توسط دکتر کبری پور عبدالله و دکتر منیر حق خواه در تاریخ 94/2/20 نمود.

درسنامه «فقه خانواده 2» با هدف آموزش رفع نیازهای علمی دانشجویان کارشناسی حقوق، فلسفه، فقه و حقوق اسلامی و به ویژه دانشجویان علوم تربیتی در حوزه معاونت پژوهشی و فناوری پردیس خواهران دانشگاه امام صادق (ع)، با مدیریت دکتر کبری پور عبدالله، عضو هیات علمی و استادیار گروه فقه و حقوق و دکتر منیر حق خواه، مدیر گروه فقه و حقوق پردیس خواهران - با نظارت حجة الاسلام و المسلمین قدرت الله انصاری شیرازی-  از اساتید مرکز فقهی ائمه اطهار به رشته تحریر درآمده است. طرح مذکور در جلسه شورای پژوهشی مورخ 1391 به تصویب رسید و در زمستان سال 1393 پایان یافت. لذا نشستی علمی تخصصی برای ارائه گزارش مولفان و دریافت پیشنهادات صاحبنظران برای درسنامه مذکور برگزار شد .

در این نشست، ابتدا دکتر عظیم زاده،‌ معاون پژوهش و فناوری پردیس خواهران در خصوص درسنامه اظهار کرد: با تدوین این درسنامه برای اولین بار در دانشگاه کلید مسائل مربوط به حقوق کودک زده شد. در راستای تدوین این درسنامه بازدیدی هم از مرکز فقهی ائمه اطهار انجام شد. در این مرکز گروه های مختلف علمی و تخصصی فعالیت می کنند. مانند گروه فقه کودک که در آنجا بحث احکام اطفال بررسی می شود و موسوعه اطفال نیز در آن مرکز تدوین شده است. البته درسنامه فقه خانواده صرفا تلخیص نیست و ما از نظارت حجه الاسلام و المسلمین آقای انصاری تشکر می­ کنیم. باید برای حقوق مادی ومعنوی کودکان در ایران و عرصه بین الملل گام برداریم تا حقوق نسل آینده مصون باشد. با توجه به مسائل و مشکلات امروز در یمن رسالت ما در تولید علوم دینی این است که باید در موضوعاتی تحقیق کنیم که در جامعه نسبت به آنها خلاء وجود دارد.

 سپس دکتر حق خواه به هدف تدوین این درسنامه اشاره کرد و در مقدمه گفت: درسنامه فقه خانواده (2) تلخیصی از منبع مفصل فقهی "موسوعة احکام الاطفال و ادلتها" است که مشتمل بر اهم مباحث فقه اطفال و به عنوان منبعی آموزشی – پژوهشی قابل استفاده برای کلیه دانشجویان فقه، حقوق، تربیتی و فلسفه در مقطع کارشناسی است. وی گفت: این درسنامه مشتمل بر پنج فصل کلیات، ولایت، حضانت، نفقه و تعلیم و تربیت است و ایشان نوآوری در تدوین محتوای فقه اطفال، مستند بودن به منابع معتبر اصلی فقهی، ارائه ضمائم قانونی مرتبط با مباحث فقهی، عربی بودن متن، بررسی فقهی مسائل تربیتی اطفال را از ویژگی های این درسنامه عنوان کرد.

بخش بعدی نشست به دکتر پورعبدالله واگذار شد و ایشان به ارائه محتوای مباحث درسنامه: تعریف ولایت، اقسام ولایت، ولایت بر اموال، حضانت، ماهیت حضانت، ترتیب حاضنین، شرایط حاضنین، نفقه، ترتیب منفقین و شرط منفق، ... پرداخت.

سپس دکتر حق خواه فصل پنجم درسنامه، تعلیم و تربیت کودکان، را به طور مفصل تشریح کرد و مباحث مربوط به آن را ارائه داد: معنی تعلیم و تربیت و اقسام آن، حکم تعلیم و تربیت و ولایت بر آن، مراحل و اسلوب های مؤثر در تعلیم و تربیت، اموری که اولیاء در تربیت کودکان به آن ها امر شده اند، تعلیم و تربیت کودکان به آداب حسنه، مساوات و عدالت بین کودکان.

 حضار جلسه در خصوص گزارش ارائه شده سوالاتی در مورد حضانت، ولایت مبتنی بر تربیت، قیمومیت و ترتیب اقسام تربیت مطرح کردند که مولفان درسنامه بدان ها پاسخ دادند.

در این نشست تخصصی ریاست پردیس، معاون پژوهش و فناوری، معاون آموشی و تحصیلات تکمیلی، اعضای هیات علمی پردیس، اساتید و محققان سایر دانشگاه و مراکز علمی آموزشی حضور داشتند.

 

 


نظر شما :