فراز و نشیب‌های قانون عفاف و حجاب

۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۵:۱۳ کد : ۵۶۱۹ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۱۰۷

به همت معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه امام صادق علیه‌السلام پردیس خواهران و با همکاری انجمن علمی فقه و حقوق خانواده ایران، دومین نشست از سلسله نشست‌های پژوهشی با محوریت حجاب و خانواده با عنوان فراز و نشیب‌های قانون عفاف و حجاب و با حضور دکتر امیرحسین بانکی پور فرد، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو هئیت علمی دانشگاه اصفهان در روز دوشنبه 8 اردیبهشت ماه 1404در سالن شهید مطهری برگزار شد.

دکتر بانکی پور در این نشست ضمن اشاره به دیدگاه صریح مقام معظم رهبری و نکاتی که در چند سال اخیر از سوی ایشان به صورت صریح و آشکار در این زمینه مطرح شده است، بیان کرد: اصلی‌ترین مسئله‌ای که اساس اختلافات بین جبهه انقلابیون را فراهم نموده است، تعارض بین وظیفه شرعی و قانونی و همچنین ملاحظات اجتماعی است. این تعارض دو طیف را در جامعه ایجاد کرده طیفی که به سمت وظیفه شرعی می‌روند. این طیف چند گروه هستند. گروهی که برای ملاحظات اجتماعی هیچ جایگاهی قائل نیستند. دسته‌ای که ملاحظات اجتماعی را قبول دارند اما بلد نیستند چگونه آن را رعایت کنند و گروهی که ملاحظات اجتماعی را قبول دارند و بلد هستند رعایت کنند اما امکانات لازم را برای رعایت آن ندارند؛ هر سه این دسته‌ها در طیف اول قرار می‌گیرند؛ اما طیف دوم شامل گروهی است که تا جایی با شرع همراه می‌شوند که ملاحظات اجتماعی با آنها همراه شود.

وی در ادامه به مصادیقی در زمان امیرالمومنین(ع) و همچنین در زمان رهبر کبیر انقلاب اشاره نمود و هر دو نوع دیدگاه و رفتار را در آن دوران و در شرایط گوناگون تشریح کرد و افزود: در چنین شرایطی ولی فقیه تشخیص می‌دهد که اصل حکم شرعی است و یا ملاحظات اجتماعی و درواقع یکی از ضروریات ولی فقیه چنین شرایط‌هایی است و حضرت آقا نیز در مورد حجاب صریحا مواضع خود را اعلام نمودند و مطرح نمودند که هیچگاه از بحث حجاب عقب نشینی نمی‌کنیم و در این زمینه تکلیف همگان را روشن کردند؛ اما دلیل همه سردرگمی‌ها در این زمینه همین است که رهبر معظم انقلاب موضع را به صورت صریح مشخص نموده‌اند؛ اما افراد نمی‌توانند بپذیرند.

دکتر بانکی‌پور در ادامه به روند تصویب قانون حجاب، موارد مطروحه در قانون مزبور و تکالیف مراجع مختلف مبادرت کرد و به سوالات حضار در این زمینه پاسخ داد.


نظر شما :