جایگاه آموزش زبان عربی در دانشگاه امام صادق(ع)
دفتر مطالعات و تحقیقات علمی معاونت پژوهشی و فناوری با همکاری بخش عربی اقدام به برگزاری نشست علمی با عنوان جایگاه آموزش زبان عربی در دانشگاه امام صادق(ع) نمود. این نشست در روز چهارشنبه 17 بهمن ماه ۱۴۰3 بهصورت حضوری و برخط برگزار شد. در این نشست دکتر محمدعلی آذرشب؛ چهره ماندگار زبان و ادبیات عربی و استاد دانشگاه تهران سخنران ویژه این مراسم بودند. همچنین از مقام علمی دکتر بتول مشکینفام در حضور اساتید، پژوهشگران و شخصیتهای داخلی و بیرونی در حوزه عربی، دانشآموختگان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی تجلیل به عمل آمد و در خلال آن، از یکی از کتابهای ایشان با عنوان الکلمه القرآنیه رونمایی شد.
در ابتدای نشست دکتر ملایم، مدیر گروه بخش عربی و عضو هیأت علمی پردیس خواهران به ارائه مطالبی درخصوص اهمیت زبان عربی با توجه به آیات و روایات قرآن پرداخت و بخشی از فعالیتهای بخش عربی پردیس خواهران در سال 1403 را تشریح کرد.
دکتر محمد علی آذرشب در این نشست ضمن اشاره به یکی از بیانات ارزشمند آیت الله مهدوی کنی(ره) در باب اهمیت یادگیری زبان عربی افزود: زبان عربی تنها زبان کشورهای عربی نیست، بلکه زبان تمدن اسلامی است. لازم است به زبان عربی مسلط شویم تا با دنیا صحبت کنیم. این مسئله بسیار حیاتی است. وحدت امت اسلامی با تسلط به زبان عربی یا همان زبان تمدن اسلامی صورت میپذیرد. درواقع تا حرکت تمدن اسلامی بوجود نیاید وحدت امت اسلامی هم به وجود نمیآید. لذا آموزش زبان عربی نباید فقط در گروه زبان عربی باشد بلکه باید در همه رشتهها و در کل دانشگاه ساری و جاری باشد. همچنین قرآن که به زبان عربی نازل شده است فقط شامل الفاظ نیست؛ بلکه این کتاب آسمانی، روح و جان است؛ لذا برای آشنایی با جان زبان قرآن باید با زبان عربی آشنا باشیم تا فرهنگ تشیع اسلام و انقلاب در خارج از مرزها نفوذ کند.
در ادامه دکتر مشکین فام ضمن اشاره به تاریخچهای از فعالیتهای علمی خود و نقش تاثیرگذار اساتید متخصص همچون دکتر آذرشب در این مسیر علمی خاطرنشان کرد: به حمد خداوند منان این توفیق را یافتم تا در مسیر علمی از دانش و دیدگاههای موثر اساتید بزرگ بهرهمند شوم و به این نکته رسیدم که انجام کارهای کوچک در مسیر علم و دانش، ارزش چندانی ندارد؛ همیشه باید با کار بزرگ و سخت شروع کنیم و سعی کنیم آثار با کیفیت تولید کنیم. وظیفهای که به دوش ما گذاشتند بسیار سنگین است اما برکت بسیاری دارد؛ لذا همواره سعی میکنم کارهای پژوهشی را با دقت، حوصله و صبر فراوان انجام دهم و در مسیر تولید آثار حتما از نظرات اندیشمندان و متخصصان بهرهمند شوم تا آثار با کیفیتی ایجاد شود.
در پایان رئیس پردیس خواهران ضمن تشکر از خدمات ارزشمند دکتر مشکین فام، به اخلاص و تواضع ایشان در مسیر علمی اشاره نمودند و این ویژگیها را از نکات تاثیرگذار در موفقیت علمی ایشان دانستند، ویژگیهایی که اجر دنیا و آخرت را نیز به همراه خواهد داشت.
نظر شما :