نظام اندیشهای حضرت امام (ره) بررسی شد
به همت انجمن علمی دانشجویی علوم تربیتی دانشگاه امام صادق علیهالسلام پردیس خواهران نشست «امام تحول» در روز سهشنبه 8 خرداد به شکل حضوری و مجازی برگزار شد.
در این نشست، دکتر محمدحسین راحمی به ابعاد گوناگون نظام اندیشهای حضرت امام (ره) پرداخت و تصریح کرد: مسأله اصلی در فلسفه امام، توصیف انسان است که همین علت، باعث جداییناپذیری ابعاد گوناگون این اندیشه از هم میشود. ویژگیای که تحت عنوان منظومه وار بودن ایده میتوان نام برد.
وی در ادامه به تبیین شیوه حکمرانی امام پرداخت و افزود: با نگاهی به یاران امیرالمومنین(ع) در مییابیم که روحی مشترک در همه آنها وجود دارد؛ مانند: سلحشوری، سادهزیستی، خطیب بودن و.. ؛ همان ویژگیهای شخصیت امیرالمومنین(ع) گویا در همه این افراد ضرب شده است. مبتنی بر این نگاه، فلسفه حکمرانی اسلام، فلسفه تربیتی است.حکمرانی اسلامی مبتنی بر مکتب تربیتی اسلام است. مکتب تربیتی، ارتباط خودش را با جهان واقع برقرار میکند.
دکتر راحمی در ادامه ضمن اشاره به سه عنصر انسانهای متربی امام(ره) شامل به شدت آرمانگرا بودن و به راحتی کوتاه نیامدن از آرمان، به شدت واقع بین بودن نه اهل خیال و توهم و همچنین همیشه حاضر در صحنه به تبیین سه رویکرد مواجه با اسلام شامل ایده سازگاری، ایده استخراج و ایده ابتناء یعنی مبنا قرار دادن بنیاد نظری اسلام و استنباط کردن از آن پرداخت.
نظر شما :