ایران و نظام بین الملل حقوق بشر؛ تعامل یا تقابل؟
دفتر مطالعات و تحقیقات علمی معاونت پژوهشی و فناوری پردیس خواهران اقدام به برگزاری نشست علمی با عنوان "ایران و نظام بینالملل حقوق بشر؛ تعامل یا تقابل؟" ویژه اعضای هیات علمی پردیس خواهران نمود.
دکتر محیا صفاری نیا، عضو هیأت علمی پردیس خواهران در این نشست ضمن ارائه مفاهیمی از واژگان کلیدی شامل حقوق بشر، تعامل، تقابل، به نحوه تعامل جمهوری اسلامی ایران در حوزه بینالملل در قبل و بعد از انقلاب جمهوری اسلامی پرداخت.
وی در ادامه به ذکر تاریخچه ای از پیوستن ایران به سازمان ملل و رویکردهای مسئولان نظام پس از وقوع انقلاب شکوهمند اسلامی به این معاهده بینالمللی پرداخت و رویکرد حضرت امام (س) را نسبت به تعاملات بین المللی تبیین کرد.
وی سپس به ارائه مباحثی در زمینه نظام بینالملل و بازیگران این نظام شامل دولتها و سازمانهای بینالمللی پرداخت و تاریخچه منشور سازمان ملل و علل شکلگیری آن و همچنین مفاد این معاهده شامل حقوق مدنی سیاسی و همچنین حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و روند پروتکلهای الحاقی آن و سازوکارهای چالشی آن را تشریح کرد.
دکتر صفاری نیا در پایان ضمن پاسخ به سوالات حضار در رابطه با مباحث مطروحه، به معرفی ارکان سازمان ملل شامل شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل و معرفی گزارشگرانی که در سراسر دنیا در موضوعات مختلف به تهیه گزارش درباره وضعیت کشورها و میزان انطباق آن با معاهدههای مذکور میپردازند، اقدام نمود.
نظر شما :