اخلاق در پژوهش
کارگاه اخلاق در پژوهش با تأکید بر پژوهشهای تیمی با ارائه دکتر عصمت گلشنی، عضو هیأت علمی پردیس خواهران در روز چهارشنبه 2 اسفند به صورت حضوری و مجازی در سالن بانو امین پردیس خواهران برگزار شد.
دکتر گلشنی در این نشست به تعریف مفهوم اخلاق پژوهش تیمی پرداخت و در این راستا افزود: اخلاق پژوهش تیمی به مطالعه و اعمال اصول اخلاقی در زمینه همکاری و تعامل میان اعضای یک تیم پژوهشی میپردازد. پژوهش تیمی در واقع درگیر شدن دو یا بیش از دو پژوهشگر، مؤسسه، نهاد، یا ترکیبی از اینها در یک فعالیت مشترک علمی-پژوهشی است که هر یک از آنها ممکن است نقشهایی متفاوت یا یکسان داشته باشند.
وی در ادامه ضمن اشاره به انواع همکاری پژوهشی شامل همکاری صنعتی- تحقیقاتی، میان رشتهای، ملی و بین المللی و همکاری تطبیقی به مزایای انجام پژوهش تیمی اشاره کرد و در ادامه به تشریح برخی چالشهای پژوهش تیمی شامل تقسیم مزایا، جایگاه نابرابر، کندی انجام کار و مدیریت زمان، کاهش مسئولیت پذیری، تعدد سلایق، تعارض منافع و انتشار و مالکیت فکری پرداخت.
عضو هیأت علمی پردیس خواهران سپس به توضیح اصول اخلاقی همکاری علمی شامل صداقت و شفافیت، تعهد و پایبندی، مسئولیت پذیری، احترام، استقلال، احترام به محرمانگی و عقاید پرداخت و کدهای اخلاقی همکاری را در همکاریهای علمی، فعالیتهای دانشگاهی و قوانین و مقررات ایران تبیین کرد و ضمن پاسخ به سوالات حضار، منشور اخلاق پژوهش وزارت علوم را تشریح نمود.
نظر شما :