واکاوی اندیشه‌های آیت الله مهدوی کنی(ره) در عرصه عدالت اجتماعی

۳۰ مهر ۱۴۰۲ | ۱۴:۳۴ کد : ۴۸۳۸ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۴۰۵

همزمان با نهمین سالگرد ارتحال حضرت آیت الله مهدوی کنی(ره) نشست علمی با عنوان "واکاوی اندیشه‌های آیت الله مهدوی کنی(ره) در عرصه عدالت اجتماعی" در روز سه‌شنبه 25 مهر به صورت مجازی در پردیس خواهران برگزار شد. حسین سرآبادانی تفرشی، مدیر مرکز رشد و پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی به ارائه مطالبی در این راستا با توجه به دیدگاه‌های حضرت آیت الله مهدوی کنی(ره) مبادرت کرد.

حسین سرآبادانی به شخصیت آیت الله مهدوی کنی(ره) اشاره کرد و گفت: ایشان از حیث یک عالم دینی دو ویژگی بارز داشتند یکی معلم اخلاق و دومی فقیه مبرز بودند و تسلط ایشان در دو حوزه اخلاق و فقه تاثیر عمده‌ای در تحلیل عدالت اجتماعی داشت.

وی در ادامه به صورتبندی جامعه با توجه به موضوع عدالت طی سه گام حقیقت، فضیلت و عدالت پرداخت و به منظور تکمیل موضوع به سه اصل شامل اصول تکوینی، اصول حقوق و احکام مدنی مبادرت کرد و رابطه تنگاتنگ تاثیر و تاثر این موضوعات را تشریح نمود.

مدیر مرکز رشد در ادامه به تشریح اصول تکوینی و ذیل آن مباحثی چون اصالت حق، تامین و تضمین رزق، تفاوت ذاتی انسان‌ها، خالقیت و ربوبیت، حاکمیت حق و مالکیت آن پرداخت و چارچوب فکری استاد اخلاق را در اصول حقوقی به صورت تمثیلی تبیین نمود.

وی ضمن توضیح چارچوب مفهومی عدالت اجتماعی به گستره این مفهوم به جمیع شئون حیات انسان اشاره کرد و مفهوم عدالت را با مفهوم صراط مستقیم توضیح داد. صراط مستقیم از نظر استاد راهی که نزدیک‌ترین است و انحراف ندارد و انسان را به مقصد می‌رساند و راهی مستحکم و استوار است.

 پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی در ادامه و در چارچوب‌های عدالت اجتماعی دوگانه‌های قسط-عدل، عدل- احسان و عدل و تقوی را مورد توجه قرار داد و با توجه به دیدگاه‌های آیت الله مهدوی کنی(ره) افزود: احسان زیر مجموعه عدل است و در جامعه‌ای که احسان وجود نداشته باشد صحبت از عدل نمی‌توان کرد. احسان روح عدل است. به عنوان معلم اخلاق اگر می‌خواهیم عدالت گسترش پیدا کند باید فرهنگ ایثار و احسان را در جامعه گسترش دهیم.


نظر شما :