واکاوی الگوی مفهومی تصمیم گیری آیت الله مهدوی کنی(ره)
نشست علمی با عنوان واکاوی الگوی مفهومی تصمیمگیری آیت الله مهدوی کنی(ره) به مناسبت نهمین سالگرد رحلت ایشان در روز دوشنبه 24 مهر 1402 به صورت مجازی برگزار شد. سید علمی معزی، دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی دانشگاه علامه طباطبایی در قالب پایاننامهای الگوی مفهومی تصمیمگیری آن عالم ربانی و استاد اخلاق را مورد بررسی قرار داد که نتایج آن ذیل نشست مذبور مورد بررسی و مداقه قرار گرفت.
وی در ابتدای امر ضمن تبیین مسئله تصریح نمود: مقوله تصمیمگیری یک مقوله ارزشی است. لذا باید بر اساس ارزش ها و مبانی اسلامی بررسی شود. با توجه به بررسیهای صورت گرفته بحثهای موجود در این زمینه تئوریک و انتزاعی بودند و برخی از آنها نیز حالت عمومی و قابل استفاده برای همگان را نداشت؛ لذا این بحث نیازمند یک چارچوب جامع و متقن دینی داشت تا بتوانیم بر اساس این ارزشها تصمیمات سازمانی را ارزیابی کنیم. از این جهت بررسی امر تصمیمگیری به عنوان یک بعد ارزشی در زندگی یک متفکر دارای اجتهاد و نظام فکری خاص و متمایز میتواند مبنای کار قرار گیرد و خلاءهای موجود را تا حدودی رفع نماید. لذا به بررسی تصمیمات عملی و تصمیماتی که در میدان عمل محقق شده پرداختیم. تصمیمات کسی که ابتدای انقلاب در نهادهای بالادستی و حاکمیتی مشغول به فعالیت بودند، دارای حجیت، عملیاتی و قابل الگوگیری است.
وی در ادامه ضمن اشاره به ادبیات موضوع تصمیمگیری، به تبیین روش این پژوهش شامل تحلیل مضمون و سیستمهای نرم و نجوه جمع آوری داده از گفتارهای حضرت آیت الله مهدوی کنی(ره)، پیش مصاحبه و بهرهمندی از گفتارهای یاران و آشنایان مبادرت کرد.
دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی در ادامه نشست به تبیین و بررسی تصمیمات محوری حضرت آیت الله مهدوی کنی(ره) در سه بخش کلان تاسیس دانشگاه امام صادق(ع) و ذیل آن ایده تلفیق علوم انسانی اسلامی، استفاده از ظرفیت خود دانشگاه برای تدریس و اداره دانشگاه، استقلال دانشگاه، تاکید بر ابعاد تربیتی دانشگاه و همچنین تصمیم خبرگان رهبری و ذیل آن تصمیمات مربوط به ورود عرصه رقابت مجلس خبرگان رهبری و پذیرش کرسی ریاست مجلس و همچنین تصمیم مشی سیاسی و ذیل آن تصمیم پذیرش ریاست کمیته انقلابی و اسلامی و مخالفت با جناح بندی های سیاسی دانشگاه پرداخت.
وی در پایان ضمن بررسی رویکرد کلی تصمیمگیری در زمینه های عقلایی و اجتهادی به تبعات تصمیم در زمینه بازتاب تمدنی، انسان سازی و بازتاب اجتماعی پرداخت و ضمن پاسخ به سوالات حضار محدودیتهای و پیشنهادات این پژوهش را تشریح کرد.
نظر شما :