برنامهریزی به روش بولت ژورنال
دفتر مطالعات و تحقیقات علمی معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه امام صادق علیه السلام پردیس خواهران به برگزاری کارگاهی با عنوان برنامهریزی به روش بولت ژورنال با ارائه دکتر فاطمه صغری شفیعی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیهالسلام در روز سه شنبه 16 اسفند در سالن بانو امین پردیس خواهران نمود.
دکتر شفیعی در این کارگاه به مفهوم اهداف و ارزشها و تفاوتهای آن دو با هم پرداخت و تصریح نمود: ارزشها درباره این است که چگونه انسانی میخواهیم باشیم و یا چگونه رفتاری میخواهیم داشته باشیم؛ اما اهداف به چیزهایی که میخواهیم برسیم اشاره میکند.
وی در ادامه به تعریف اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت پرداخت و ویژگیهای اهداف را شامل مشخص، مهم و محسوس بودن، قابل اندازهگیری، قابل دستیابی، مناسب و مبتنی بر زمان بودن برشمرد و در همین راستا اهمیت و لزوم داشتن استقامت و به تبع آن داشتن صبر و اشتیاق و کنجکاوی را از عوامل مهم و تاثیرگذار در تحقق اهداف دانست.
دکتر شفیعی در ادامه ضمن توجه به دو مقوله مهم وقت و انرژی، به تشریح و توصیف روش برنامهریزی بولت ژورنال مبادرت کرد و فواید روش مذکور شامل آفلاین شدن، ایجاد فرصتی برای تنها شدن و تمرکز و تفکر، داشتن قابلیت انعطاف در مقایسه با نرمافزارهای برنامهریزی که چارچوب مشخصی دارند و همچنین قابلیت بروز ایدهها و خلاقیت و تقویت قدرت پردازش و کارایی ذهنی را توضیح داد.
وی در ادامه به نتایج بهرهمندی از این روش برنامهریزی که شامل منظم شدن و مدیریت زندگی در جهت تغییر و بهبود وضعیت است اشاره کرد و افزود: با بهرهمندی از این روش میتوانیم ضمن ردیابی گذشته، به ساماندهی حال و طراحی آینده بپردازیم.
دکتر شفیعی در پایان ضمن پاسخ به سوالات حضار، به نحوه استفاده از بولتها در این نوع از برنامهریزی و عناصر اصلی بولت ژورنال و مقایسه روش سنتی با ثبت سریع و مزیتهای آن پرداخت و سه مفهوم قصد آگاهی، ذهن آگاهی و مرگ آگاهی را تشریح کرد و به صورت مصداقی تکنیکهایی را در این راستا معرفی نمود.
نظر شما :