امنیت اجتماعی از منظر فقه و حقوق اسلامی
به همت انجمن علمی دانشجویی فقه و حقوق دانشگاه امام صادق علیه السلام پردیس خواهران و دانشگاه بینالملل اهل بیت (ع) تهران، نشستی با موضوع امنیت اجتماعی از منظر فقه و حقوق اسلامی به صورت حضوری و مجازی در روز شنبه ۶ اسفند ماه ۱۴۰۱ برگزار گردید .
در این نشست زینب صابری، دانشجوی دکتری فقه وحقوق اسلامی دانشگاه شهید مطهری و نیلوفر مقدمی، مدرس دانشگاه، معاونت زنان وخانواده اندیشکده حقوق بشر و شهروندی دانشگاه امام صادق علیه السلام به بحث محاربه پرداختند و خاطرنشان نمودند: امنیت و آرامش نیاز طبیعی هر انسانی در جامعه است و هر کسی این امنیت رو به هم بزند یا جلوی این امنیت بایستد حکمش محاربه است. در تعریف محاربه داریم که هر فردی که مردم رو بترساند چه تهدید فردی باشه یا جسمی و روانی و اجتماعی جزو محاربه است. لذا محاربه از این جهت جرم انگاری است؛ زیرا باعث ترس در جامعه میشود. برخورد هر حاکمیتی با افرادی که امنیت را از بین برده یا به مخاطره میاندازند این است که برای آنان مجازات تایین کند. اعدام برای محارب به عهده ولی امر و حاکمیت است اگر در محاربه قتل صورت بگیرد حتما حکمش اعدام است ولی اگر به قصد ارعاب باشه حاکم مخیر است بین اعدام یا حبس. این حکم در همه کشورها جرم است مثلا در بعضی کشورها حتی چت سیاسی هم حبس ابد دارد.
در ادامه این نشست ضمن پرسش و پاسخ توسط دانشجویان و اساتید گرامی، کلیپی با موضوع اغتشاشات اخیر برگرفته از سخنان مقام معظم رهبری توسط کارگروه زبان انگلیسی پخش شد.
نظر شما :