هشتمین نشست از سلسله نشست‌های آشنایی با اندیشمندان انقلاب اسلامی با عنوان مظلوم انقلاب

۱۸ دی ۱۴۰۱ | ۱۴:۲۷ کد : ۴۴۲۸ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۱۰۳

به همت انجمن علمی دانشجویی علوم تربیتی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام، پردیس خواهران، هشتمین نشست از سلسله نشست‌های آشنایی با اندیشمندان انقلاب اسلامی با عنوان "مظلوم  انقلاب" در روز چهارشنبه 7 دی 1401 به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

در این نشست حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر علی ذوعلم به تبیین اندیشه شهید بهشتی (ره) در باب اسلام، انقلاب و غرب پرداخت و در باب اسلام فزود: اسلام یک مکتب فکری و عملی، جامع و جدی است و یک نوع قانونمندی عمیق اجتماعی و انسانی را ارایه می‌کند.  همچنین وحی الهی نیز یک منبع عمیق، کارآمد و مطلق معرفتی برای پاسخ به پرسش های اساسی و نیازهای فطری انسان است که استفاده از آن از طریق حضور در پرتو مکتب انبیا اتفاق خواهد افتاد.

وی در ادامه ضمن استدلال و عقلانیت در دین شناسی، خلوص و التزام، اصالت تربیت و فرهنگ که از خودسازی و عمل آغاز می‌شود، به بررسی و توصیف اصالت آزادی، اصل قانونمندی، ولایت فقیه، الگوی سوم زن، مردم سالاری، روش‌های پیشبرد اسلام، آزاد اندیشی، کرامت مخاطب، پیشتاز بودن روحانیت و حوزه‌های علمیه، حاکمیت دینی و تشکیلات پرداخت.

دکتر علی ذوعلم همچنین کتاب "بایدها و نبایدها" اثر شهید بهشتی، در بحث ذو مراتب بودن ارزش‌ها و کتاب الگوی حضور اثر حسین رودسری را نیز جهت آشنایی با دیدگاه تربیتی ایشان معرفی نمود.

وی در باب انقلاب تصریح نمود: انقلاب ما یک امر اصیل و یک انقلاب فرهنگی است و این فرهنگی بودن در ذات انقلاب است زیرا انقلاب برآمده از اسلام است و اسلام یک دین فرهنگی است‌؛ "انقلاب نه تنها یک رویداد، بلکه یک رویکرد است." لذا  استمرار، توسعه و تعمیق انقلاب به فعالیت های فرهنگی و تربیتی است.

حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر علی ذوعلم در پایان ضمن اشاره به اینکه تمدن غرب یک فرصت برای پیشبرد انقلاب است، تمدن غرب پدیده ای است ترکیبی و تفکیکی که ابعاد مختلفی دارد؛ افزود: لذا نوع تعامل ما با غرب نباید قهرآمیز مطلق و یا انفعال مطلق باشد.


نظر شما :