روش‌های نظریه پردازی قرآنی تبیین شد

۲۸ آذر ۱۴۰۱ | ۱۰:۱۸ کد : ۴۳۷۲ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۴۳۸

به مناسبت هفته پژوهش کارگاه روش‌های نظریه پردازی قرآنی ویژه اساتید، پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی توسط دکتر اصغر افتخاری در سالن بانو امین پردیس خواهران برگزار شد.

دکتر افتخاری در ابتدای کارگاه به انواع مواجهه با قرآن کریم پرداخت و آنها را شامل دیدگاه معنویت گرای رادیکال، انسان گرای رادیکال و دیدگاه هدایتی- تربیتی دانست و در همین راستا امکان استنباط از قرآن کریم را تبیین نمود.

وی در ادامه ضمن تبیین نحوه اسلامی کردن روش‌های پژوهش به ویژه پژوهش در قرآن خاطر نشان نمود: یکی از مباحثی که در زمینه استنباط از قرآن مطرح می‌شود امکان اسلامی نمودن روش بررسی و تحلیل موضوعات قرآنی است که با توجه به تفاوت‌های متنی این کتاب آسمانی با دیگر محتواهای علمی لازم است روش های بررسی تغییراتی بیابد و گام‌های دیگری در تکمیل‌های روش‌های موجود در نظر گرفته شود.

دکتر افتخاری در ادامه گام های اجرایی استنباط ار قرآن کریم را مورد بررسی قرار داد و در همین راستا مواردی چون موضوع شناسی، گردآوری آیات شریفه مرتبط با موضوع، دلالت پژوهی، کدگذاری، تهیه نقشه معنایی مبنا جهت خروج نظام معنایی آن، تهیه نقشه معنایی بازسازی شده جهت خروج نظام معنایی آن، روایت گری نقشه‌های معنایی و انطباق را مورد بررسی و واکاوی قرار داد و در ادامه به تشریح گام‌های مذبور در ساخت معنایی داستان قوم نوح پرداخت.   


نظر شما :