مردم و مردمی‌سازی در سیاستگذاری عمومی در دیدگاه آیت الله مهدوی کنی(ره)

۲۵ مهر ۱۴۰۱ | ۰۸:۴۸ کد : ۴۱۹۲ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۳۵۹

به مناسبت هشتمین سالگرد رحلت حضرت آیت الله مهدوی کنی (ره) ویژه برنامه با عنوان"مردم و مردمی‌سازی در سیاستگذاری عمومی در دیدگاه آیت الله مهدوی کنی(ره)" با حضور دکتر نادر جعفری، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در روز یکشنبه 24 مهر 1401 به صورت مجازی برگزار شد.

دکتر جعفری در ابتدای جلسه ضمن گرامیداشت یاد و خاطر عالم ربانی، حضرت آیت الله مهدوی کنی(ره)، به تشریح و تبیین دانش سیاسگذاری و خط‌‌مشی گذاری پرداخت و تصریح نمود: سیاستگذاری شاخه‌ای از علوم سیاسی است که به مطالعه مجموعه اقدامات دولتی می‌پردازد و موضوعات متنوعی مانند نحوه تدوین مسائل سیاستی، چگونگی تبدیل پدیده‌ها به صورت مسئله‌های سیاستی دولت، نحوه تصمیم‌گیری و اجرای تصمیمات دولتی و ارزیابی عمل دولتی را شامل می‌شود.

وی در ادامه به بازخوانی اندیشه استاد در مورد نقش مردم در حکمرانی کشور پرداخت و در این راستا به تشریح و توصیف مسأله شناسی، انتخاب گزینه‌ها (راه حل‌ها)، ارزیابی گزینه‌ها و انتخاب سیاست‌های نهایی، زمینه‌سازی برای پذیرش سیاست‌ها و نقش مردم در اجرا و ارزیابی سیاست‌ها پرداخت.

دکتر جعفری در ادامه ضمن اشاره به مبانی مباحث مطروحه به اهمیت و جایگاه کنشگران غیر دولتی و نهادهای مردم در سیاستگذاری عمومی، همچنین تبیین نقش مردم در کارآمدی سیاست‌های دولت از دیدگاه آیت الله مهدوی کنی(ره) پرداخت.

وی با توجه به نظرات و دیدگاه‌های استاد فرزانه به نقش مهم آگاه‌سازی مردم اشاره کرد و ضمن توصیف آیه 25 سوره حدید و تشریح واژه‌های بینات و میزان به وقایع اخیر جامعه اشاره کرد و افزود: یکی از بینات انبیاء آگاه کردن مردم است. مردم که آگاه شوند می‌فهمند که در چه موقعیتی زندگی می‌کنند. چه کسانی خیرخواه آنها هستند و چه کسانی حق آنها را تضییع می‌کنند و اصولا حق و باطل را از هم تشخیص می‌دهند.

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در ادامه به ضرورت توجه به فرهنگ انقلاب اسلامی با توجه به دیدگاه‌های آیت الله مهدوی کنی پرداخت و افزود: یک انقلاب مکتبی فرهنگ می‌خواهد. انقلاب بدون فرهنگ غلط است به طوریکه قالب انقلاب‌های شکست خورده مکتب نداشته‌اند. انقلاب یعنی دگرگونی اختیاری و مفهوم و معنایش این است که جمعیتی با اختیار خودشان دگرگون شوند؛ نه اینکه چیزی بر آنها تحمیل شود. زیرا تحمیل قابل دوام نیست. فشار و زور نمی‌تواند دوام داشته باشد و بالاخره از بین می‌رود آن چیزی می‌تواند دوام داشته باشد که بر دل‌های مردم جایگزین شوند.

دکتر جعفری در پایان ضمن پاسخ به سوالات حضار به صورت تعاملی به بحث و گفتگو درباره موارد مطروحه پرداخت.

         


نظر شما :