تجلیل از مقام والای استاد با حضور حضرت آیت الله مهدوی کنی

۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ | ۰۹:۴۷ کد : ۴۰۹ اخبار تصویری
تعداد بازدید:۸۳۴
مراسم بزرگداشت مقام والای استاد شهید مرتضی مطهری و تجلیل از اعضاء هیأت علمی و اساتید مدعو با حضور حضرت آیت الله مهدوی کنی (دامه برکاته) در روز یکشنبه 14 اردیبهشت 93 در دانشگاه امام صادق(ع)- پردیس خواهران برگزار شد.

 

 

 در این مراسم که توسط معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی پردیس خواهران برگزار شد، پس از تلاوت آیاتی چند ازقرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، چند تن از دانشجویان بخش زبان انگلیسی و عربی پردیس خواهران درخصوص جایگاه و خصلت­ های نیکوی معلمی و مقام شهید مطهری به زبان های انگلیسی و عربی به ارائه مطلب پرداختند. سپس سرکارخانم دکتر موسی زاده، معاون محترم آموزشی و تحصیلات تکمیلی پردیس خواهران ضمن عرض خیر مقدم به اساتید، با اشاره به اهمیت تعلیم و تربیت اسلامی به بیان گزارشی از فعالیت­ ها و عملکرد این حوزه در سال گذشته پرداختند. در ادامه، برنامه­ ها و فعالیت­ های صورت گرفته در گروه طرح شهید مطهری پردیس خواهران توسط اعضاء هیأت علمی گروه فلسفه معرفی شد. سپس حضرت آیت الله مهدوی کنی (دامة برکاته)،‌ ریاست محترم دانشگاه امام صادق (ع) ضمن عرض تبریک به مناسبت روز معلم به بیان محسنات تبریک  گفتن در چنین روزی اشاره کردند و فرمودند:کلمه تبریک جنبه تشریفاتی ندارد. بلکه دعایی است برای اینکه این روز منشاء خیر و برکت است. خیر و برکت این است که کاری خوب برای همه خوب باشد. برکت در مواردی کاربرد دارد که خیر عمومی و کثیر داشته باشد. نه فقط برای بندگان خاص (چه مؤمن و چه غیر مؤمن). کعبه مبارک است برای همه (هدً الناس). باران مبارک است برای همه (هدً الناس) و معلم مبارک است برای همه. قال الله تعالی: « وَجَعَلَنِی مُبَارَکاً أیْنَ مَا کُنتُ وَ أوْصَٰنِی بِاْلصَّلَوٰةِ وَ الزَْکَوٰةِ مَادُمْتُ حَیّاً » (سوره مریم آیه 31)؛ و حضرت عیسی (س) در هرمرحله ای که باشد وجودش مبارک است. این که مبارک است. یعنی وجودش برای همه خیر است. شما باید خیر همه را بخواهید.

ایشان در ادامه درباره میل به جاوادنگی به عنوان امری فطری در انسان فرمودند: انسان ها فطرتا به دنبال جاودانگی هستند، ‌شما خواهران عزیز و اساتید محترم که در این دانشگاه تدریس می فرمایید، شما هم به دنبال همین هستید. یعنی مسائل مادی، مسائل روبنایی است، مسائل مقطعی است. آنچه که شما در واقع در باطن خودتان به دنبال آن هستید همین است که جاودانه باشید. اگر درس می دهید برای اینکه شاگردان جای شما بمانند.

رئیس دانشگاه امام صادق(ع) درباره ماندگاری علم و دانش به همراه فرزند صالح و صدقه جاریه تصریح کردند: مال بسیار خوب است. ولی مع ذالک چیز بهتر وجود دارد. چیزی که بماند. در احادیث نبوی آورده اند که انسان وقتی که از دنیا می رود سه چیز از آن باقی می ماند. انسان وقتی که مرد همه چیزش از دنیا قطع می شود مگر 3 چیز؛ یکی (عِلْمٌ یُنْطَفع بِه) علمی که  برای مردم مورد نفع باشد یعنی دیگران از آن علم استفاده کنند، علم نافع، علمی که قرآن روی آن تکیه می کند. دوم فرزند صالح که بماند و دعا کند برای انسان و سوم صدقة جاریه یعنی کاری کرده باشید که ماندگار باشد. به طور مثال مدرسه ای،‌ بیمارستانی ساخته باشید  که ماندگار باشد. این ها هم یک چیز فطری است که تمایل به ماندن دارد.

حضرت آیت الله مهدوی کنی در ادامه ضمن اشاره به ویژگی های استاد مطهری خاطرنشان کردند:کتابهایی که از شهید مطهری موجود است بیشتر سخنرانی های ایشان است. شهید مطهری یکی از طلبه های نخبة فاضل زمان خودش بود. از شاگردهای مرحوم آیت الله بروجردی و علامه طباطبایی. مثل شهید مطهری خیلی  نبود و هنوز هم نیست.  بیانات ایشان پاسخ به سؤالات موجود بود. مرحوم شهید مطهری بحث شبهه می کرد. سؤالاتی را جوانان مطرح می کردند و ایشان برای آنها صحبت می کرد نه برای همة مردم. وقتی شهید مطهری اعلام می کردند منبر می روند،‌ کسانی پای منبر ایشان می آمدند که سؤال داشتند نه همة مردم و لذا خیلی از مؤمنین مسجدی کم سواد، منبرهای آقای مطهری را نمی پسندیدند. شهید مطهری در مسجد ارک منبر رفتند و یکی از حاضرین در مسجد بلند شد و گفت سطح مطالبت را قدری پایین بیاور تا ما بفهمیم؛ مرحوم شهید مطهری فرمود خدا در قرآن می فرماید « تَعالوا » یعنی بیایید بالا، شما قدری بیایید بالا تر چرا من بیایم پایین، من بالای منبر نشسته ام و دو پله بالاتر هستم، شما قدری بیایید بالا.بله شهید مطهری می خواست آنهایی که به دنبال تعالی هستند، جوابشان را پیدا کنند. شما هم همین طور باشید. من معتقدم که علم را باید تقسیم کرد. اصلاً تخصص در علوم برای همین است که هر کس استعدادی دارد. هر کس پاسخی در زمینه ای خاص می تواند بدهد و هر کسی سؤالی دارد. سؤال های عمومی برای همه خوب است و سؤال های تخصصی برای متخصصین.

رئیس دانشگاه امام صادق(ع) در خاتمه درباره پیشرفت های خوب علمی و اعتقادی پردیس خواهران فرمودند: من نسبت به آیندة این دانشگاه بسیار امیدوارم. شاگردانی که به دست شما اساتید گرامی تربیت می شوند، همان ولد صالحی هستند که باقی می مانند. باید آنها  برای شما بمانند و شاگرد تربیت کنند و دعا گوی شما باشند. آنچه برای شما باقی می ماند همان « شَجَرَةِ الخُلدِ » است. همان درخت جاودانگی است که باقی می ماند.

تو نیکی می کن و در دجله انداز                                که ایزد در بیابانت دهد باز

در خاتمه مراسم، با اهدای هدایایی به اساتید محترم دانشگاه از زحمات بی شایبه آنان تقدیر و تشکر به عمل آمد.

 

 

 

                                                                                                                                                       

                                                                                                                                          


نظر شما :