سی و دومین پیش نشست اولین کنفرانس بینالمللی خانواده و تربیت معنوی
سی و دومین پیش نشست اولین کنفرانس بینالمللی خانواده و تربیت معنوی با همکاری مشترک پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و موسسه خانواده اسلامی و تربیت معنوی خاتم به میزبانی دانشگاه امام صادق (ع) پردیس خواهران با موضوع "تربیت معنوی فرزندان در روابط بین نسلی" در روز چهارشنبه 26 مرداد در پردیس خواهران برگزار شد.
در این پیش نشست دکتر زهره موسی زاده، دانشیار گروه معارف اسلامی و علوم تربیتی با موضوع چالش های شکاف نسلی در تربیت معنوی فرزندان، دکتر نیکو دیالمه، دانشیار گروه معارف اسلامی و علوم تربیتی با موضوع نقش تربیت معنوی در کاهش شکاف نسلی با تاکید بر دعای ۲۴ و ۲۵ صحیفه سجادیه و دکتر فاضله میرغفوریان، استادیار بخش معارف اسلامی با موضوع نقش توازن در ترس و امید در ارتقاء تربیت معنوی به ارائه مطلب پرداختند.
دکتر زهره موسی زاده به مفهوم شکاف نسلی پرداخت و در همین راستا مواردی چون اصطلاح شکاف نسلی و کانون آن و لزوم بررسی شرایط اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و تاریخی پرداخت. در ادامه دیدگاههای مطرح در خصوص وضعیت شکاف نسلی در جامعه ایران را بررسی نمود و به عوامل تعیین کننده شکاف نسلی در ایران شامل تورم جوانی بعد از انقلاب جمعیتی دهه 60، تمایل به گسترش عدالت اجتماعی و مشارکت بیشتر در امور، شکاف دیجیتالی بین نسلی، تفاوتهای اولویتها و مشغولیتهای دو نسل و گسلهای معرفت شناختی و جهان شناختی پرداخت.
سپس دکتر دیالمه تحت عنوان نقش تربیت معنوی در کاهش شکاف نسلی به مقولاتی چون رویکردهای جهانی به معنویت شامل رویکرد دینی به معنویت، رویکرد معنویت فارغ از دین، رویکرد معنویت غیر دینی یا سکولار و مفهوم معنویت در اسلام پرداخت. وی در ادامه به مفاهیم مرتبط با روابط بین نسلی اشاره کرد و چهار مفهوم اصلی و اساسی در این زمینه شامل انطباق نسلی، تفاوت نسلی، شکاف نسلی و گسست نسلی را در این رابطه بررسی کرد و افزود: برخی بر این باورند که همانگونه که انطباق کامل نسلی ممکن نیست، انقطاع یا گسست مطلق نسلی نیز عملا محل است.
در ادامه دکتر میرغفوریان به نقش توازن در ترس و امید در ارتقاء تربیت معنوی پرداخت و در این زمینه مواردی چون تعریف ترس و امید، اهمیت ایجاد توازن بین ترس و امید در تربیت معنوی، پیش شرط موفقیت در ایجاد این توازن و رجوع به منبع قابل اعتماد یعنی قرآن کریم مبادرت کرد. وی در ادامه به شناخت انواع ترس از دیدگاه قرآن کریم پرداخت و با ذکر آیات مربوط به این مفهوم، مواردی چون ترس از غیر خدا و ترس نابجا از غیر خدا و نتایج آن و همچنین امید به غیر خدا و امید نابجا به غیر خدا و نتایج آن، شناخت انواع ترس و امید و تحقق توازن بین ترس و امید پرداخت.
این نشست با جلسه پرسش و پاسخ و بررسی بیشتر مباحث مطروحه بین سخنرانان نشست و حضار به پایان رسید.
نظر شما :