ابعاد حقوقی ماجرای فدک در بیانات حضرت زهرا سلام الله علیها

۰۹ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۰:۵۷ کد : ۳۷۲۱ اخبار دانشگاه

نشست دانش افزایی گروه حقوق ویژه اساتید پردیس خواهران با عنوان ابعاد حقوقی ماجرای فدک در بیانات حضرت زهرا سلام الله علیها همزمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در بستر اسکای روم برگزار شد.

در این نشست دکتر رقیه السادات مومن، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام- پردیس خواهران و  دکتر فاطمه بداغی، استاد مدعو پردیس خواهران به ایراد سخنرانی پرداختند.

دکتر مومن مباحث خود را پیرامون شرایط سیاسی اجتماعی پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) ارائه نمود. وی ضمن تشریح شرایط حاکم بر جامعه آن زمان، زمینه‌های دادخواهی حضرت زهرا در ماجرای فدک را تبیین کرد.

سپس دکتر بداغی با اشاره کوتاه به فدک و نحوه انتقال آن به حضرت زهرا سلام الله علیها از سوی پیامبر اکرم(ص)، به ابعاد حقوقی رفتار حضرت فاطمه(س) در مواجهه با غاصبین فدک پرداخت. وی به فن دفاع حضرت در جریان تظلم خواهی اشاره نمود و مباحثی همچون قانون‌گرایی حضرت، علل جرم‌شناسی و تخلف از قانون غاصبین، استناد به قاعده تصرف و جریان مالکیت فدک را در بیانات حضرت زهرا سلام الله علیها تشریح کرد.

در پایان اساتید حاضر در جلسه به بیان دیدگاه‌ها و سوالات خود در رابطه با موضوع نشست پرداختند.

( ۱ )