واکاوی مولفه‌های رهبری شهید سلیمانی و بررسی خاستگاه مکتب سرباز ولایت

۳۰ دی ۱۴۰۰ | ۱۷:۱۶ کد : ۳۷۱۶ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۴۳۳

مجموعه نشست‌های پنل سبک زندگی از سومین همایش بین‌المللی گام دوم انقلاب، مکتب شهید سلیمانی الگوی جریان حلقه‌های میانی تمدن ساز توسط دانشگاه امام صادق(ع)- پردیس خواهران و با همکاری دانشگاه جامع امام حسین(ع) در روز چهارشنبه 29 دی ماه به صورت مجازی  برگزار شد.

در این پنل که به ریاست دکتر صدیقه مهدوی کنی، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع)- پردیس خواهران برگزار شد، دکتر اکرم گودرزی عضو هیأت علمی پردیس خواهران به ارائه مباحثی حول موضوع واکاوی مولفه‌های رهبری شهید سلیمانی و دلالت های آن و همچنین دکتر طاهره محسنی، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع)- پردیس خواهران به ارائه مطالب تحت عنوان خاستگاه مکتب حاج قاسم سلیمانی سرباز ولایت در جریان حلقه‌های میانی تمدن ساز با رویکردی بر گام دوم انقلاب پرداخت.

دکتر اکرم گودرزی در ابتدای نشست ضمن اشاره به بخشی از بیانیه گام دوم انقلاب مبنی بر به جریان افتادن اراده ملی و عزم مردم با محوریت جوان از طریق به میدان کشیدن حلقه های میانی، خواسته های راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ایران را تبیین کرد.

وی در ادامه به تشریح نشانه ها و دلالت های حلقه میانی پرداخت و به تشریح ویژگی‌های شهید سلیمانی به عنوان یک رهبر جهادی در عرصه مقاومت به مثابه یک حلقه میانی در سطح فردی، گروهی، سازمانی و ملی و فراملی مبادرت کرد و در همین راستا ابعاد و مولفه‌های رهبری شهید سلیمانی را تبیین کرد.

عضو هیأت علمی پردیس خواهران ضمن اشاره به دوره‌های مختلف زندگی شهید به ابعاد مطالعاتی موردکاوی شهید پرداخت و دلالت‌ها و یافته‌های مطالعاتی شامل دلالت‌های سبک زندگی فردی، اجتماعی و سازمانی را تحلیل کرد.

وی در ادامه ضمن بیان مفهوم سبک زندگی با توجه به دیدگاه‌های رهبر معظم انقلاب، به زمینه‌های اعتقادی؛ عوامل زمینه‌ساز قدرت نرم و محبوبیت جهانی شهید قاسم سلیمانی پرداخت و به تحلیل سبک زندگی فردی سردار تحت مقولاتی چون اخلاص، ساده زیستی، پاکدستی و شخصیت متنفذ و اثرگذار ایشان و همچنین شاخص‌های بعد اجتماعی سبک زندگی اسلامی شامل ولایت‌مداری، تواضع و فروتنی، مردم ‌داری، شجاعت و اعتدال و انصاف پرداخت.  

در ادامه دکتر طاهره محسنی به بیان مفهومی جریان‌های حلقه‌های میانی از دید رهبر معظم انقلاب اسلامی شامل شناخت صحنه، جهت‌گیری مشخص به سمت تمدن اسلامی، عوامل امیدبخش و راهکارهای عملیاتی پرداخت.

وی در ادامه طبق گفته‌های مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: جریان‌های حلقه‌های میانی نه به عهده رهبری  و نه به عهده دولت  و نه به عهده دستگاه‌های دیگر است؛ بلکه به عهده مجموعه‌هایی از خود ملت است.

وی به معرفی سه دسته از مخاطبان حلقه‌های میانی اشاره کرد و به توصیف مفاهیمی چون اصول راهبردی، مکتب از دیدگاه شهید مطهری، مکتب از دیدگاه سید حسن نصرالله، اصول اندیشه ای، اصول ارزشی، اصول الگویی، اصول نمادی پرداخت.

وی در ادامه ضمن بررسی چرایی و چگونگی و چیستی مکتب سلیمانی، به توصیف شخصیت و زندگانی شهید سردار سلیمانی پرداخت و تصریح نمود: حاج قاسم در جنگ و تعاملات بین‌المللی، فرماندهی و مدیریت و برخورد با پدیده داعش، صاحب مکتب و دکترین خاصی بودند که ناشی از باور و اعتقادات و نوع نگاهش به خدا، مقام ولایت و انسانیت بود. از این رو شیوه و عملکرد حاج قاسم در قالب یک مکتب باعث دوام و استحکام ساختی و ساختاری آن شده و امکان تئوری‌پردازی و طراحی دوره‌های توانمندسازی بر اساس آن را میسر می‌سازد.

عضو هیات علمی پردیس خواهران در ادامه به ویژگی‌های فردی موثر در مکتب حاج قاسم شاره نمود و ولایت، عقلانیت و مقاومت را به عنوان سه عنصر بنیادی مکتب سیاسی حاج قاسم تشریح کرد.

وی سپس ضمن بیان اصول نظری و عملی سیاست در مکتب حاج قاسم سلیمانی، اصول راهبردی مکتب ایشان و اصول اندیشه‌ای آن را تبیین نمود و شاخص های تفکر راهبردی الهی حاج قاسم را برشمرد.

دکتر محسنی در ادامه ضمن اشاره به اعتقاد عملی حاج قاسم به ولایت فقیه اشاره کرد و افزود: حاج قاسم سلیمانی در فراز سیاسی وصیت نامه خود، مفهوم ولایت پذیری عملی را ارتقاء داد و معتقد بود مسئولین جمهوری اسلامی برای به دوش کشیدن بار مسئولیت باید به ولایت فقیه اعتقاد عملی داشته باشند.

عضو هیأت علمی پردیس خواهران در پایان ضمن پاسخ به سوالات حضار، به برخی از ویژگی‌های شهید بزرگوار اشاره نمود و شخصیت ایشان را از دید رهبر معظم انقلاب تشریح کرد.  

 


نظر شما :