نشست تخصصی مدیریت اطلاعات شخصی به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی برگزار شد

۲۷ آبان ۱۴۰۰ | ۱۱:۳۶ کد : ۳۵۷۹ اخبار دانشگاه

به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی نشست تخصصی با عنوان مدیریت اطلاعات شخصی با حضور دکتر محسن حاجی زین العابدین، عضو هیأت علمی علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهید بهشتی در روز چهارشنبه 26 آبان برگزار شد.

دکتر زین العابدین در این نشست ضمن اشاره به لزوم مدیریت اطلاعات شخصی به دلایل اهمیت آن پرداخت و خاطر نشان کرد: حجم انبوه اطلاعات، تنوع و پیچیدگی آن، کمبود وقت و تمرکز و همچنین ضعف حافظه و ظهور ابزارهای هوشمند مدرن از دلایل لزوم مدیریت اطلاعات شخصی است

وی در ادامه ضمن ارائه تعریفی از مدیریت اطلاعات شخصی تصریح نمود: این نوع مدیریت فرایندی است که به گرآوری، سازماندهی و ذخیره، نگهداری، بازیابی و درون‌داد اطلاعات شخصی می‌پردازد.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه ضمن برشمردن اهداف مدیریت اطلاعات شخصی شامل بازیابی سریع و دقیق اطلاعات، دسترسی به اطلاعات مناسب در زمان مناسب و با دقت مناسب به توصیف ماتریس آیزنهاور جهت مدیریت زمان پرداخت.

وی در ادامه به مفاهیم پایه‌ای در این زمینه شامل سرریز اطلاعات، آلودگی اطلاعات، اضطراب پژوهش، اضطراب اطلاعاتی و سواد اطلاعاتی و رسانه‌ای اشاره کرد و خاطرنشان نمود: سرریز داده‌ها اصطلاحی فنی برای رویارویی با حجم بیش از حدی از اطلاعات مطرح می‌گردد که این حجم سبب سردرگمی و بی تصمیمی می شود.

وی در ادامه به توصیف آلودگی اطلاعات نیز پرداخت و آن را شامل مخلوط شدن اطلاعات درست و نادرست دانست که این اختلاط سبب از بین رفتن ارزش، کیفیت، صحت و محتوای اطلاعات بر اثر دخالت اطلاعات نادرست می‌شود.

وی ضمن توصیف اضطراب پژوهش و اطلاعاتی سواد اطلاعاتی را تعرفی کرد و گفت: سوادد اطلاعاتی دانشی است که به فرد کمک می کند تا بداند چگونه و کجا برای رسیدن به منابع دانش از فناوری اطلاعاتی استفاده کند.

دکتر زین العابدین در ادامه به توصیف اثرات مثبت اطلاعات سازمان دهی شده شامل ایجاد خلاقیت، آرامش، نظم فکری و همچنین نظم در کارها و سازماندهی اطلاعات پرداخت و فرایند مدیریت اطلاعات را تبیین کرد.

در پایان برندگان مسابقه هایکو کتاب معرفی گردید و از آنان تقدیر و تشکر به عمل آمد.