برگزاری چهارمین جلسه از سلسله نشست های دانش افزایی قرآن پژوهی با عنوان اعجاز قرآن
چهارمین جلسه از سلسله نشست های دانش افزایی قرآن پژوهی گروه فلسفه و کلام اسلامی با همکاری بخش معارف اسلامی با عنوان «اعجاز قرآن» با ارائه دکتر فریدی به صورت مجازی و در فضای اسکای روم برگزار شد.
در این نشست دکتر فریدی ابتدا با بیان این نکته که موضوع «اعجاز قرآن» مسائل مختلفی دارد و یکی از مهم ترین آن ها وجه اعجاز است، ضمن تبیین واژه «اعجاز» در لغت و در اصطلاح، نظریات متکلمین و مفسرین درباره وجه اعجاز قرآن کریم را مطرح نمود و وجوه متعدد آن را برشمرد. سپس به تبیین مساله استعمال لفظ «معجزه» در علم کلام و عدم استعمال آن در قرآن کریم اشاره نمود و ضمن استناد به آیات قرآن، با بیان این نکته که آنچه در قرآن در باب معجزه آمده لفظ «آیه» و «بینه» است، وجه به کارگیری آیه بجای معجزه در قرآن کریم را بیان نمود و به تفاوت این دو لفظ با یکدیگر پرداختند و سیر تاریخی شکل گیری واژه «اعجاز» در علم کلام را شرح نمود.
در ادامه، ایشان با بیان این مقدمه که وجه حقیقی اعجاز قرآن در همان فرآیند نزول و ایجاد قرآن نهفته است نه ویژگی های قرآن پس از ایجاد( ویژگی های بلاغی، علمی و...)، وجه اصلی و حقیقی را تنزیل کلام الله به کتاب الله دانست.
در پایان اساتید حاضر در جلسه ضمن ارائه نظرات و دیدگاه های خود در ارتباط با موضوع، به طرح سوالات خود پرداخت.
نظر شما :