تکنیک های نگارش و نحوه انتشار مقاله در مجلات بینالمللی تشریح شد
کارگاه تکنیکهای نگارش و انتشار مقاله در مجلات نمایه شده با حضور دکتر فرشید دانش، استادیار مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری در فضای مجازی برگزار شد.
دکتر دانش در این کارگاه به انواع مقالات شامل مقالات تحقیقی، مقالات مروری و تفاوت های آن اشاره کرد و خاطر نشان نمود: مقاله ای که خروجی یک پژوهش ناب باشد و با یافتن مسئله و بیان آن و طرح سوال و فرضیه انجام شود در دسته مقالات تحقیقی قرار می گیرد؛ اما پژوهشهای مروری حاصل بیان دیدگاههایی است که به صورت مختلف شامل ذکر پروانه ثبت اختراعات و روند آن در مقاله، بیان عقاید متخصصان علمی، بین نظریات و بررسی ابعاد مختلف و نقاط مثبت و منفی آن است.
وی در ادامه به مرور پیشینه به عنوان بخش اساسی یک مقاله علمی اشاره کرد و تصریح نمود: در هر مقاله لازم است بخشی به این قسمت اختصاص یابد و بسیار مهم است از سوی دیگر مقالاتی که بر این اساس نگاشته می شوند ارزش بسیار زیاد و شانس زیادی برای پذیرفته شدن در مجلات بینالمللی دارند. این نوع مقالات در یک محور و موضوع خاص تمامی منابع مرتبط به موضوع را جستجو می کنند و همه پژوهش ها را با روند تاریخی بررسی می کنند. درواقع این نوع مقالات روی مطالعات گذشته استوار است و در حوزه موضوعی خاصی به تحقیق می پردازد و جزو مقالات مروری است.
وی در ادامه به ویژگیهای مقالات موردی هم پرداخت و گفت: این نوع مقالات شامل بررسی یک آیتم یا پدیده است که از زوایای مختلف مورد بررسی قرار میگیرد. در این نوع موارد جامعه کوچک مورد بررسی قرار می گیرد.
دکتر دانش در ادامه ضمن معرفی سایت هایی جهت یافتن ایدهها و موضوعات ناب جهت نگارش مقالات علمی به توضیح و تشریح مواردی چون دامنه مجله، دستوالعمل مقاله، انواع داوریها و پلتفرمهایی که جهت داوریهای باز ایجاد شدهاند، پرداخت.
وی همچنین ضمن تاکید بر لزوم داشتن یک خط تحقیقاتی توصیه کرد: محققی که می خواهد در عرصه بینالمللی مقاله بنویسد، کنفرانس دهد باید تفکرش هم بینالمللی باشد. با اعتماد به نفس به تلاش و کوشش روزانه در این مسیر بپردازد و بداند تلاش مفید و موثر حتما میتواند او را به جایگاه علمی مورد نظر برساند. مورد مهم دیگر در این مسیر یادگیری مهارتهای 4 گانه زبان دوم است که می تواند مهارتها و توانمندیهای لازم برای درخشش در عرصههای بینالمللی را فراهم کند.
استادیار مرکز منطقه ای اطلاع رسانی در پایان ضمن پاسخ به سوالات حضار به نحوه نگارش کلید واژهها و نحوه انتخاب آنها، نحوه نگارش عنوان و چکیده و لزوم استفاده کلید واژهها در آن پرداخت.
لازم به ذکر است ادامه این کارگاه در روز پنج شنبه 14 اسفند از ساعت 9 تا 12 برگزار میشود.
نظر شما :