وبینار بحران کرونا و مسئولیت های حقوقی و اخلاقی مربوط به رعایت سلامت همگانی برگزار شد

۲۲ مهر ۱۳۹۹ | ۱۳:۵۸ کد : ۲۶۱۳ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۴۷۹

اولین پیش نشست کنفرانس بین المللی با عنوان "بحران کرونا و مسئولیت‌های حقوقی و اخلاقی مربوط به رعایت سلامت همگانی در روز یکشنبه ۲۱ مهر در فضای مجازی برگزار شد.

در این نشست دکتر سید محمد مهدی غمامی، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) در زمینه چالش اقامه شعائر و مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا و دکتر صدیقه مهدوی کنی، عضو هیات علمی پردیس خواهران در زمینه شکوفایی گفتمان مسئولیت و الزام اخلاقی در سایه فراگیری بحران به ایراد سخنرانی پرداختند.

دکتر غمامی در این نشست ضمن اشاره به این نکته که محدودیت‌های اعمال شده در زمینه برنامه های دینی از اصول حقوقی تبعیت نکرده‌اند به بررسی چیستی شعاتر و تبیین مسئله مذکور پرداخت.

وی در همین راستا ضمن بیان اینکه اقامه شعائر از جمله حج، نماز جمعه، نماز جاعت، روضه های جمعی در مناسبت هایی چون اربعین از الزامات حکومت اسلامی است، به غیر قابل سلب نمودن آزادی های مشروع و به عبارتی آزادی های مبتنی بر شرع مقدس اسلام تاکید نمود.

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) در ادامه به تبیین و تحلیل محدودیت‌های اعمال شده در زمان بحران کرونا اقدام نمود و این موارد را با مولفه‌هایی چون اصل تناسب و تقدیر، اصل عدم تبعیض، نظارت ناپذیری و غیره مورد بررسی قرار داد.

دکتر غمامی در پایان و با استفاده از اصول قانون اساسی تاکید نمود: حق آزادی های مشروع غیر قابل سلب هستند. بنیادی بودن آنها به هیچ وجه محدودیت بردار نیست. آزادی‌های مشروع صرفا بر اساس موازین دینی قابل تهدید شدن هستند و اصولا قابل سلب نیستند.

در ادامه این نشست دکتر صدیقه مهدوی کنی به بحران کرونا و به مباحثی چون رابطه بین مسئولیت، اختیار، آزادی، الزامات اخلاقی و حقوقی در این زمینه پرداخت.

وی در این زمینه به مفاهیم بنیادین شامل اختیار، آزادی، مسئولیت، بحران، الزام و پاداش و کیفر پرداخت و به تبیین اقسام مسئولیت شامل مسئولیت اولیه، ثانویه و بازخواست اشاره کرد و با توجه به بحران پیش آمده تاکید نمود: انسان در عین داشتن اختیار ذاتی نسبت به وقایع و انسان های دیگر مسئول است.

دکتر مهدوی کنی در ادامه ضمن اشاره به اینکه بحران کرونا جنبه اجتماعی دارد و توجه به مسئولیت های اخلاقی و اجتماعی در این زمینه از اهمیت ویژه ای برخوردار است به ارائه مطالب و سوالاتی در زمینه الزام اخلاقی در این راستا و تبدیل آن به الزام حقوقی طبق فرایندهای ویژه مبادرت نمود.

عضو هیات علمی پردیس خواهران در پایان ضمن پاسخ به سوالات حضار تصریح نمود: در بحران هایی چون کرونا و خسارات و آسیب‌های جبران ناپذیر آن نمی توانیم صرفا به یک توصیه اخلاقی اکتفا کنیم. درواقع مسئولیت اخلاقی موجب الزام اخلاقی شده و این الزام می‌تواند به یک الزام حقوقی تبدیل شود.


( ۲ )

نظر شما :