شبهات عرصه زنان با توجه به مسائل روز جامعه بررسی شد

۲۰ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۰:۰۵ کد : ۲۵۱۵ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۶۹۸

جلسه پاسخگویی به شبهات عرصه زنان با توجه به مسائل روز جامعه با سخنرانی دکتر مومن، عضو هیات علمی پردیس خواهران در روز دوشنبه 19 خرداد در فضای مجازی برگزار شد.

دکتر مومن در این نشست ضمن بیان اینکه تحقیق و بررسی و پاسخگویی به شبهات در عرصه زنان و خانواده نیازمند گذراندن دوره‌های آموزشی مکمل است بیان کرد: لازم است با برگزاری دوره‌های سلسله‌وار و توجه به علوم مختلف، بررسی‌های متعددی در این زمینه صورت گیرد و با توجه به یافته‌های به دست آمده، قیاس‌های منطقی و معرفتی لازم انجام شود تا کشف مسئله و پاسخگویی‌ها میسرتر شود.

وی در ادامه ضمن اشاره به اینکه در مباحث زنان یکسری بحث‌های  نظری و ماهوی داریم و لازم است در وهله اول درصدد حل آنها باشیم، خاطر نشان کرد: جایگاه انسانی زن در خلقت و بحث انسان‌شناسی و هستی‌شناسی او از جمله مباحث مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. در واقع لازم است مشخص شود زن در این عالم چه نقشی دارد و چه هدف و نقطه پایانی برای او در نظر گرفته شده است و تا این موارد به درستی روشن نشود، نمی‌توان به حل شبهات آن اقدام نمود.

عضو هیات علمی پردیس خواهران در ادامه به وقایع اخیر جامعه و قتل دختر جوان به دست پدرش اشاره کرد و تصریح نمود: در این وقایع هم نیاز به بررسی‌های همه جانبه است و در مدت کوتاه نمی‌توان به چنین مسائلی رسیدگی کرد و لازم است تمام جوانب شامل شرایط، مصلحت‌ها، قوانین، افکار عمومی و غیره  در نظر گرفته شود.

دکتر مومن در ادامه افزود: یکی از مواردی که ما در حین چنین وقایعی با آن مواجه هستیم جنگ رسانه‌ای است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. به عبارتی رسانه‌ها برای دور کردن افکار عمومی از موضوعات اصلی و مهم، موضوعات دیگری را در شرایطی خاص پررنگ می‌کنند و همه ذهن ها را معطوف آن می‌کنند در حالیکه چنین اتفاقاتی بارها و بارها در همه کشورهای جهان اتفاق افتاده است و پدیده‌ تازه ای نیست.

وی در همین راستا به ارائه آماری از خشونت علیه زنان در کشورهای مختلف مبادرت نمود و خاطر نشان کرد: با بررسی‌های صورت پذیرفته شده مشخص می شود که سالانه 20 هزار قتل ناموسی در سراسر جهان اتفاق می‌افتد که تعداد بسیار کمی از آن در کشور ما صورت می‌پذیرد.

عضو هیات علمی پردیس خواهران در ادامه به مطرود بودن چنین اقداماتی از دیدگاه اسلام تاکید نمود و خاطر نشان کرد: این وقایع از نظر اسلام مطرود است و قرآن کریم هم در بحث قتل بسیار جدی ورود کرده و آن را از گناهان کبیره و مستوجب عذاب الهی دانسته است.

وی به طولانی شدن بررسی چنین جرایمی و طبیعی بودن این روند اشاره نمود و افزود: در جرائم علیه نفس باید تمام زوایا، حواشی، جوانب، ادعاها، شواهد و شرایط موجود بررسی شود و این نیاز به تحقیقات کامل و جامع دارد. بحث خانواده هم ویژگی‌ها و شرایط و چارچوب های متفاوتی دارد و لازم است این مسائل در حوزه خانواده با دقت نظر بیشتری مورد توجه قرار گیرد.

دکتر مومن در پایان ضمن اشاره به ماده قانون های موجود در این زمینه به مصلحت خانواده و حکمت احکام موجود در اسلام اشاره کرد و تصریح نمود: اصل مجازات در قتل عمد، قصاص است. اما در کنار قصاص دیه و عفو هم وجود دارد. اسلام دین خاتم است و با توجه به شرایط مختلف حکمت و مصلحت را در نظر می‌گیرد. حکمت‌ها از رویکردهای مختلف قابل بررسی و تبیین هستند و در این بحث فقط به حکمت‌های فقهی و حقوقی اشاره شده است در حالیکه حکمت‌های دیگری از رویکردهای مختلف می‌تواند مکمل آن باشد.


( ۲ )

نظر شما :