تئوری مدیریت عشق در منظر امام علی(ع) با تاکیدی بر دوران پساکرونا بررسی شد
کلاس مجازی طرح هجرت با عنوان "تئوری مدیریت عشق در منظر امام علی(ع) با تاکیدی بر دوران پساکرونا" با تدریس دکتر فائزه عظیم زاده اردبیلی، عضو هیات علمی و دانشیار پردیس خواهران برگزار شد.
دکتر عظیم زاده اردبیلی در این نشست ضمن تاکید بر لزوم بهرهبرداری از نهج البلاغه به عنوان سرمایه بزرگ مادی و معنوی به ذکر تاریخچهای از نحوه گردآوری این کتاب ارزشمند پرداخت و تصریح نمود: با مطالعات صورت گرفته روی نهجالبلاغه توسط اینجانب ، 7 مدل استدلالی شامل عینی، استقرائی، قیاسی، تمثیلی، حکمی، دریافتهای شخصی و شهودی قابل استخراج است.
وی در ادامه به رویکردهای مدیریت در اندیشههای غربی شامل مدیریت نوین، کلاسیک و علمی و زیرشاخه های آن و همچنین نگاه اندیشمندان و دیدگاههای غالب آنان در این حوزه ها پرداخت.
دانشیار پردیس خواهران در ادامه به نامه 53 نهج البلاغه اشاره کرد و منشور حکومت اسلامی و استراتژی مدیریت، نحوه انتخاب مسئولان و نحوه نظارت و کنترل را با توجه به بیانات ارزشمند حضرت امیرالمومنین(ع) مورد تجزیه و تحلیل و واکاوی قرار داد.
وی در همین راستا به تعریف مدیریت دینی و جنبهها و زوایای مختلف آن پرداخت و تصریح نمود: در یک نظام ارزشی و دینمدار مدیریت یک فرایند است و مجموعهای از افراد و عوامل انسانی در این فرایند مورد توجه قرار گرفته و درواقع مدیریت دینمدار هدایتگر تشکیلات انسانی است.
دکتر عظیم زاده در ادامه به تفسیر آیه 8 سوره منافقون پرداخت و به ویژگیهای مدیر از دیدگاه قرآن کریم اشاره نمود.
وی در همین راستا خاطر نشان کرد: اگر مدیر به شجره الهی و اهل بیت اتصال داشته باشد کلامش و عملکردش اثرگذار می شود و در دلها و قلبها نفوذ میکند. درواقع در مکتب مدیریت اسلامی نهج البلاغه، مدیریت مانند آنچه در نظام غربی ها تبیین می شود فقط یک علم نیست بلکه مکتبی است که راه و روشی زندگی را به وضوح نشان می دهد.
وی در پایان به چارچوب نظامند و هدفمند در نظام مدیریتی از منظر حضرت امیرمومنان(ع) اشاره کرد و به تبیین نظام تفکر، نظام ایمنسازی انسانها، نظام پاکسازی روح، نظام مردمگرایی، نظام ارتباطات فراگیر و نظام سلامت طبی مبادرت نمود و شرایط و ویژگیهای پساکرونا را در قالب نظام سلامی طبی تبیین کرد.
نظر شما :