حق بیمار بر حفظ حریم خصوصی و چالشهای آن در فضای مجازی بررسی شد
نخستین وبینار از سلسله وبینارهای علمی با محور فضای مجازی با عنوان "حق بیمار بر حفظ حریم خصوصی و چالشهای آن در فضای مجازی" با ارائه دکتر عاطفه عباسی، عضو هیأت علمی پردیس خواهران در روز پنج شنبه اول خرداد در فضای مجازی برگزار شد.
دکتر عباسی در این وبینار ضمن اشاره به پیشرفت تکنولوژی و تاثیرپذیری حوزههای مختلف از این تغییرات، به نکات مثبت و منفی آن اشاره کرد و گفت: رشد و پیشرفت تکنولوژیها از یک سو سبب افزایش سرعت، کاهش حجم بروکراسی، کاهش ترافیک و غیره شده و به تبع آن زندگی را سهلتر کرده است و از سویی دیگر به سبب ناشناخته بودن، عرصه را برای سودجویان باز کرده و مشکلات و مصائبی را در این زمینه ایجاد نموده است؛ لذا لزوم شناسایی ضوابط لازم برای بهرهگیری از این فضا در چنین شرایطی به مراتب بیشتر شده است.
وی در ادامه به اهمیت حریم خصوصی و لزوم حفظ اطلاعات خصوصی و محرمانه افراد در چنین شرایطی اشاره کرد و تصریح نمود: رشد تکنولوژی سبب شده تا اطلاعات به صورت فیزیکی نگهداری نشود بلکه بیشتر به صورت ارقام و در قالب فایلها نگهداری شود، لذا امکان تغییر یا تحریف آن توسط متصدیان و حتی هکرها وجود دارد.
عضو هیات علمی پردیس خواهران در همین راستا به اطلاعات و پروندههای پزشکی بیماران و اهمیت نگهداری اطلاعات آن در فضای مجازی پرداخت و خاطر نشان کرد: حفظ و نگهداری این اطلاعات در مراحلی چون گردآوری اطلاعات، نگهداری آن، نحوه به کارگیری و پردازش اطلاعات و در نهایت تصمیمگیری در زمینه امحاء آن باید مورد توجه قرار گیرد.
وی به ضوابط و شرایط هر کدام از مراحل مذبور اشاره کرد و تصریح نمود: در مرحله گردآوری به اصولی چون رعایت صحت اطلاعات، جلوگیری از نفوذ دادهها، شفافیت دادهها و امکان دسترسی مخاطب به دادهها باید توجه کرد.
دکتر عباسی در ادامه به قوانین بینالمللی و قوانین و مصوبههای داخلی در زمینه حفظ اطلاعات خصوصی بیماران و خلاءهای آن اشاره کرد و خاطر نشان نمود: در این قوانین تا حدی ضمانت اجرایی دیده شده است و به نوعی از لحاظ کیفری مورد توجه قرار گرفته شده است اما چگونگی جبران خسارت که شامل خسارتهای مالی، عاطفی، روحی، روانی و غیره است خیلی مورد توجه قرار نگرفته است. همچنین توجه به بومیسازی قوانین موجود با توجه به شرایط کشور ما و لزوم توجه به مسائل شرعی و اسلامی لازم و ضروری است.
نظر شما :