برگزاری باشکوه سومین روز از مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان، حضرت امام حسین(ع) در پردیس خواهران

۱۵ مهر ۱۳۹۸ | ۱۳:۰۹ کد : ۲۲۳۳ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۷۰۲

سومین روز از مراسم عزاداری حضرت امام حسین (ع) با حضور جمع کثیری از عزاداران حسینی در روز دوشنبه 15 مهر در پردیس خواهران برگزار شد.

 پخش کلیپ‌های روضه‌خوانی و مرثیه‌سرایی در مدح و ستایش حضرت اباعبدالله الحسین، قرائت زیارت عاشورا، سخنرانی درباره واقعه کربلا  و روضه‌خوانی و مداحی توسط مداح اهل بیت از ویژه برنامه‌های این مراسم معنوی بود.

دکتر عظیم زاده اردبیلی، دانشیار پردیس خواهران در این مراسم ضمن سخنرانی به واقعه کربلا از زاویه دیگر پرداخت و در این راستا به تبیین سه مولفه هوش معنوی، بهزیستی معنوی و عزم معنوی در نهضت کربلا مبادرت کرد.

استاد دانشگاه امام صادق(ع) در ادامه به تعریف هوش معنوی پرداخت و در این راستا تصریح نمود: هوش معنوی شامل مجموعه‌ای از توانایی‌ها و ظرفیت‌هایی است که ما را با محیط منطبق می‌کند. افرادی که رفتارهای دینی و عبادی چون تعامل با خدا، برگزاری نماز، روزه و انجام فرائض دینی را دوست دارند و خود را با محیط سالم منطبق می‌کنند، دارای هوش معنوی بالا هستند.

وی در این مراسم به ویژگی‌های انسان دارای هوش معنوی بالا  اشاره کرد و افزود: از شاخص‌ها و ویژگی‌های انسان دارای هوش معنوی، داشتن قدرت حل مسئله و تلاش برای دستیابی به هدف راستین، تاب آوری و تحمل مصائب و مشکلات است.

دکتر عظیم زاده اردبیلی در این باره به واقعه عاشورا اشاره کرد و خاطر نشان نمود: همانطور که می‌دانید حضرت امام حسین (ع) در میدان جنگ و منازعه به نماز ایستاد و عبادت پروردگار متعال را در راس امور قرار داد. رفتار ایشان فقط به منظور نشان دادن اهمیت نماز نبود، بلکه هوش معنوی بالای حضرت سبب این رفتار و منش در آن شرایط سخت بود. ایشان می‌دانستند این رفتار معنوی در مواجهه با مسائل اجتماعی انرژی مضاعفی به ایشان می‌دهد. به عبارتی افراد با هوش معنوی بالا، تاب آوری و تحمل بیشتری دارند و در مقابل ناملایمات زندگی با قدرت می ایستند.

وی در ادامه  به راز ماندگاری یاد و نام حضرت امام حسین (ع) در دل‌ها و ذهن‌ها اشاره کرد و افزود: امام حسین(ع) از ویژگی‌های انسانی خاصی برخوردار بودند. به طوریکه اندیشه ، فکر، توانایی، تاب آوری و ظرفیتشان در تمام ادوار تاریخ برای مردم الگو بوده است.

دانشیار پردیس خواهران در ادامه به توصیف مولفه بهزیستی معنوی و تجلی آن در واقعه کربلا اشاره کرد و بیان نمود: بهزیستی معنوی یعنی  افراد در کنار هم با احساس رضایتمندی، تکامل، علاقه، عاطفه و احساس یکی بودن در یک فضای معنوی زندگی کنند. 

وی در همین راستا به ویژگی‌های بهزیستی معنوی شامل توکل به خدا، در نظر گرفتن رضای خدا، تسلیم شدن در برابر حق تعالی و رعایت آداب دینی و مولفه عزم معنوی و تجلی آن در واقعه عاشورا مبادرت کرد.

در پایان عزاداران حسینی ضمن روضه خوانی و سینه زنی در ماه صفر و آستانه اربعین حسینی، از خوان با برکت حضرت امام حسین(ع) متنعم شدند.

 

       


نظر شما :