امکان سنجی ایجاد کتابخانه دیجیتال در پردیس خواهران بررسی شد

۲۷ شهریور ۱۳۹۸ | ۱۲:۰۷ کد : ۲۱۹۳ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۷۰۸

ارائه گزارش پژوهش امکان‌سنجی ایجاد کتابخانه دیجیتالی در کتابخانه دانشگاه امام صادق(علیه السلام)
پردیس خواهران توسط دکتر میترا صمیعی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی و مجری طرح مذکور در روز دوشنبه 25 شهریور در سالن بانو امین پردیس خواهران برگزارشد.

دکتر صمیعی، در این جلسه به امکان‌سنجی کتابخانه دیجیتال پرداخت و در این زمینه مواردی چون وضعیت موجود نیروی انسانی متخصص، بودجه، نرم‏افزار کتابخانه‌‌ای موجود، تجهیزات و امکانات رایانه‌‌ای، منابع اطلاعاتی موجود، زیرساخت‌های مخابراتی، ساختار تشکیلاتی کتابخانه، شرح وظایف و پست‌های سازمانی کتابخانه و مرکز اسناد علمی پردیس خواهران را بررسی و تشریح نمود.

وی در ادامه به تشریح اهداف پژوهش مذکور پرداخت و در همین راستا به توضیح روش‌های پژوهش شامل کتابخانه‌ای (سندی)، پیمایشی– توصیفی، تحلیل محتوا مبادرت کرد.

وی در پایان ضمن پاسخ به سوالات حضار به نتایج کاربردی این پژوهش شامل تدوین یک برنامه آموزشی 3 ساله برای کارکنان کتابخانه، تدوین خط مشی مکتوب مجموعه سازی منابع، ترسیم نمودار سازمانی جدید برای کتابخانه، تدوین شرح وظایف کاری کتابداران کتابخانه و برنامه‌ریزی برای استخدام و ارتقای علمی و تخصصی نیروی انسانی کتابخانه اشاره کرد و به ذکر پیشنهاداتی کاربردی در این راستا پرداخت.

در ادامه دکتر علیپور حافظی، ناظر طرح به ضرورت دیجیتالی کردن منابع علمی اشاره نمود و خاطر نشان کرد: بحث‌های مختلف از جمله اقتصاد مقاومتی، صرفه جویی هزینه ها، توسعه محتواهای علمی و ترویج آن از جمله مواردی است که ضرورت‌ دیجیتالی کردن محتواها را نشان می‌دهد.

وی در این زمینه افزود: در دانشگاه‌ها اهمیت و ضرورت کتابخانه دیجیتال به دلیل مصرف و تولید محتواهای علمی بیشتر مهم‌تر است. در واقع هدف از تاسیس کتابخانه، اطلاع رسانی و در دسترس قرار دادن اطلاعات است که در این زمینه نباید خست علمی به خرج داد اما باید به موضوعی چون کپی رایت هم توجه ویژه نمود تا مانع تضییع حقوق تولیدکنندگان محتوا باشیم.

       

       

 


نظر شما :