نشست علمی"شهید مطهری و مسئله تعلیم و تربیت"
به مناسبت دهه سرآمدی آموزش، پردیس خواهران با همکاری بنیاد شهید مطهری اقدام به برگزاری نشست علمی با عنوان "شهید مطهری و مسئله تعلیم و تربیت" در روز یکشنبه 15 اردیبهشت 98 نمود. این نشست در سه محور "عوامل موثر در تربیت از دیدگاه شهید مطهری"، "تربیت عقلانی، اقتضائات و موانع آن" و "ملاحظه تربیتی در مسئله جنسیت" و با سخنرانی دکتر میرغفوریان، دکتر صادق زاده و دکتر محمود کلایه از اساتید پردیس خواهران برگزار شد.
در محور اول دکتر میرغفوریان، معارف اسلامی تربیت از دیدگاه شهید مطهری را به معنای استخراج و به ظهور رسانی مقتضای اصلی فطرت یعنی توحید دانست. وی عوامل تربیت از دیدگاه این استاد عالیقدر را تعقل در سایه تعلیم و تعلم، تقویت اراده، تقویت حس کرامت و عزت نفس، تقویت دگرخواهی، توجه به الگوها و الگو سازی، عبادت، جهاد و کار شمرد.
همچنین در محور دوم دکتر صادق زاده دو گام موثر برای پرورش تعقل را مبتلا شدن به شک و پرسشگری عنوان نموده و موانع رشد عقلانی را، موانع اخلاقی و موانع اجتماعی برشمرد. وی به تفکیک، موانع اخلاقی را پیروی از هوی نفس، صفات رذیله، عشق و حب افراطی و همچنین پیروی از گمان و موانع اجتماعی را فرهنگ غلط جامعه، تقلید از دیگران و عادات اجتماعی نامناسب دانست.
در ادامه و در محور سوم دکتر محمود کلایه ضمن توضیح فمنیسم، به دیدگاه اسلام در تربیت جنسیتی پرداخت. وی ضمن اشاره به نظرات شهید مطهری مبنی بر اینکه تفاوت زن و مرد تفاوت تربیتی نیست؛ بلکه تفاوتی طبیعی و سرشتی است، خاطرنشان کرد: زن و مرد در ساختار تکوینی متفاوت هستند و این تفاوت به معنای نقص یک جنس و کمال جنس مخالف نیست، بلکه به معنای تناسب در تکوین است و حذف هر کدام از آنها مانعی برای رسیدن افراد به سعادت است.
نظر شما :