برگزاری نشست ترور اقتصادی از سوی بسیج دانشجویی با همکاری انجمن علمی دانشجویی حقوق

۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۰:۳۷ کد : ۲۰۲۵ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۴۰۲

به همت مطالعات علمی بسیج دانشجویی و با همکاری انجمن علمی دانشجویی حقوق، نشست ترور اقتصادی با حضور دکتر مصطفی خوش چشم  در روز شنبه  14 اردیبهشت در سالن شهید مطهری پردیس خواهران برگزار شد.

در این نشست که با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان برگزار شد، دکتر خوش چشم در وهله نخست به تبیین و ارائه تعریفی از ابزار مبادلات تجاری (اینستکس ) و سپس به مقایسه آن با برجام پرداخت.

وی در همین راستا خاطر نشان کرد: پس از خروج آمریکا از برجام، اروپایی‌ها به طور مکرر اظهار می‌کردند که قصد حمایت از برجام را داشته و قول مساعدت می‌دادند که تمام تلاش خود را در به حداقل رساندن آثار تحریم‌های آمریکا علیه ایران خواهند کرد که این وعده های تکراری به درستی محقق نشد. به طوریکه در ساز و کارهای اقتصادی فیمابین، مبادلات با یورو انجام خواهد شد؛ اما نکته قابل تامل اینجاست که در این ساز و کار قرار نیست ایران پولی دریافت کند، بلکه نفت را به کشور‌های اروپایی می‌دهد و در مقابل از آنها اقلام مورد نیاز خود را دریافت می‌کند.

دکتر خوش چشم در ادامه گفت: در برجام متوجه چیزهایی بدون تحلیل می‌شویم ولی در ارزیابی بهتر و در لایه دوم نیازمند کار تخصصی هستیم. در ابزار مبادلات تجاری (اینستکس) از همان ابتدا نیاز به لایه دوم یعنی کار تخصصی داریم. این ابزار برای آنکه با تحریم و فشار آمریکا مقابله نماید، اقدام به تبادل پول نمی‌کند و در واقع ابزاری برای دور زدن بانکهاست. به طوریکه ایران محصولاتی را به اروپا صادر و اعتباری را به اندازه ارزش صادرات خود در اینستکس کسب می‌کند و برحسب این اعتبار می‌تواند کالاهایی را از اروپا وارد کند. از جمله ایرادات وارد بر این ساز و کار مالی این است که پولی به ایران نمی‌دهند و تجارت آزادی در کار نیست. دیگر اینکه پولی به ایران اضافه نخواهد شد و خزانه کشور خالی می‌شود که این امر بر اساس اجرای تعهدات برجامی نیست.

وی در ادامه افزود: همانطور که سه کشور اروپایی به صراحت گفته‌اند کالاهای وارداتی فقط شامل اقلام دارویی و غذایی می‌شود که شامل تحریم‌های آمریکا نیست. از این رو با ابزار اینستکس نمی‌توان هر کالایی را از اروپا وارد کرد. یکی از مهم‌ترین نکات مطرح شده در بیانیه سه کشور اروپایی در این مورد، ملزم کردن ایران به پایبندی به تعهدات برجامی خود است. در حالی که آمریکا از برجام خارج شده و اروپا هم به یک دهم تعهدات خود عمل نمی کند، اما باز هم از ایران می‌خواهند همچنان به برجام تمام و کمال پایبند باشد.

ایشان در پایان به این نکته اشاره نمود که امروزه آنچه حرف اول را می‌زند تکنولوژی و داشتن اطلاعات است نه قدرت. فردی که اطلاعات دارد قدرتمند است نه فردی که ناو بزرگ دارد . امریکا حمله نظامی به ایران نخواهد کرد. باید تدابیر درست اقتصادی اندیشید و استراتژی محکمی برای هزینه سازی برای آنها نمود.

 

 


نظر شما :