چرا به شخصیت هایی چون آیت الله مهدوی کنی(ره) و استاد شهید مرتضی مطهری(ره) نیازمندیم؟

۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۰:۳۲ کد : ۲۰۲۴ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۳۶۴

به مناسبت ششمین روز از دهه سرآمدی آموزش، نشست علمی با عنوان "چرا ما به شخصیت‌هایی مانند آیت الله مهدوی کنی (ره) و استاد شهید مرتضی مطهری (ره) نیازمندیم؟" توسط دکتر پیغامی، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) در روز سه شنبه 10 اردیبهشت در پردیس خواهران برگزار شد.

دکتر پیغامی از شاگردان مرحوم حضرت آیت الله مهدوی کنی (ره) در این نشست ضمن بیان اینکه مرحوم آیت الله مهدوی کنی(ره) شیوه نقادی، استقلال و آزاد اندیشی را در وجود شاگردان‌شان نهادینه کردند خاطر نشان کرد: ایشان در جلساتی که با دانشجویان‌شان برگزار می‌کردند، بزرگوارانه اجازه بحث، سوال و استدلال به آنان می‌دادند و از چنین فضاهایی استقبال می‌کردند.

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) در ادامه ضمن تاکید بر منحصر به فرد بودن انقلاب اسلامی و به تبع آن خاص بودن رهبران آن تصریح نمود: انقلاب اسلامی در نوع جهان بینی ما، هستی شناسی ما، نگاه ما به فلسفه دین یک اتفاق ویژه و منحصر به فرد بود و ما این اتفاق را با انواع جنبش ها، انقلاب‌ها و پویایی‌های اجتماعی متمایز می‌دانیم. لذا افرادی که به عنوان کنشگران فعال و سردمداران و رهبران این پدیده خاص به فعالیت می‌پرداختند نیز از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار بودند.

وی در همین راستا افزود: گره خوردن پویایی ذهن ما، فکر ما، معرفت ما، معنویت ما با انقلاب اسلامی در گرو مجاهدت‌های بزرگانی بوده که در راس آن حضرت امام (قدس سره شریف) و شاگران او از جمله حضرت آیت الله مهدوی کنی(ره) و استاد شهید مطهری بوده‌اند.

استاد دانشگاه امام صادق(ع) در این نشست ضمن بیان نقاط مشترک و تطابق فکری این بزرگواران که همانا احیای اسلام ناب بوده است، خاطر نشان کرد: این پدیده اعجاز گونه بوده است و اگر به اعجاز این پدیده توجه نکنیم اهمیت این بزرگواران و اندیشه این بزرگواران و جایگاه آنان را به خوبی درک نکرده‌ایم.

وی در ادامه تصریح نمود: به راستی در طول تاریخ بشر، علمای ما سیر بسیار خوبی را مجاهدانه برای حفظ خط اصلی اندیشه ناب شیعه که از آن به اسلام ناب تعبیر می گردد، طی کردند.

دکتر پیغامی در ادامه ضمن اشاره به تطابق فکری حضرت امام و شاگردانش بیان کرد: تفاوت جدی این بزرگواران با دیگر علما در سیستم عامل اندیشه اسلامی است.

وی در ادامه به ویژگی‌های سیستم عامل اندیشه اسلامی اشاره کرد و گفت: در همه این بزرگواران یک ترکیب واحدی از اخلاق، فقه، کلام، فلسفه، معارف اسلامی در بستر قرآنی و روایی وجود داشت. به عبارتی اولین ویژگی سیستم عامل این افراد این بود که می‌توانستند ترکیبی واحد، یکپارچه و همگون از کل این علوم را نشان دهند. این یکپارچگی ویژگی اصلی اسلام است. در این ویژگی است که می‌توانیم شخصیت کنشگران انقلابی نظریه‌پرداز و نظام ساز را پیدا کنیم. اگر این مباحث را به یک ترکیب واحد نرسانیم اسلام را به خوبی درنیافته‌ایم.

      

 


نظر شما :