مراسم میلاد با سعادت حضرت زهرا (س) و روز زن در پردیس خواهران برگزار شد

۰۶ اسفند ۱۳۹۷ | ۱۱:۱۰ کد : ۱۹۴۴ اخبار دانشگاه

مراسم خجسته میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) با حضور ریاست محترم پردیس، استادان، کارکنان و دانشجویان و با حضور پر شور بانوان مومن و انقلابی در روز دوشنبه 6 اسفند در پردیس خواهران برگزار شد.  پروین سلیحی همسر بزرگوار شهید مرتضی لبافی نژاد از مهمانان ویژه و سخنران این مراسم گرم و صمیمی بود.

سلیحی در این مراسم ضمن تبریک ایام با سعادت میلاد با سعادت دخت پیامبر (ص) و روز زن به جایگاه زن از بدو اسلام تاکنون اشاره کرد و گفت: از آن زمان تاکنون ما با دو گفتمان و دیدگاه همراه بودیم. یکی دیدگاه تاریخی سنتی و دیگری دیدگاه مدرنیسم.

همسر شهید مرتضی لبافی نژاد به تببین دیدگاه‌های مذکور پرداخت و بیان کرد: در گفتمان سنتی تاریخی زن به عنوان جنس دوم در نظر گرفته می شد و آنقدر با این نگاه محدود نگه داشته می شد که هیچ فرصتی برای رشد و شکوفایی نداشت و کاملا در خدمت مردان و ابزاری برای آنان بود.

وی به گفتمان دوم یا مدرنیسم اشاره کرد و افزود: گفتمان دوم بعد از رنسانس و انقلاب صنعتی شکل گرفت. در این دیدگاه شرایطی فراهم شد تا زنان در تولید بیشتر و مصرف بیشتر نقش داشته باشند و تفکرات فمنیستی ظهور و حضور پیدا کنند. در این گفتمان هم مرد‌سالاری به نوعی دیگر خود را نمایان کرد. زن ها برای نشان دادن قدرت و توانمندی بیشتر، خودشان را شبیه مردان می کردند و انجام رفتارهای مردانه برای آنان به ارزش تبدیل شده بود.

وی به گفتمان سوم و جایگاه واقعی زن در اسلام اشاره کرد و تصریح نمود: گفتمان سوم با عنوان گفتمان دین باور پس از پیروزی انقلاب اسلامی در جامعه ما شکل گرفت و رواج پیدا کرد. در چنین گفتمانی شرایط بروز و ظهور استعدادهای زنان فراهم شد. گفتمان دین باور یا همان گفتمان هویت جوی دینی شرایطی را فراهم نمود تا زنان و مردان بر مدار حق حرکت ‌کنند. در این گفتمان زن و مرد با حضور و هویت انسانی برای دستیابی به هدف مشترک در جامعه ظهور پیدا می‌کنند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: همین گفتمان دینی سبب شد تا ما امروز شاهد رشد و ترقی زنان در عرصه‌های مختلف علمی و اعتقادی باشیم. زن اگر بخواهد در مسیر توحیدی حرکت کند نه نیازمند این است که شبیه مردان شود و نه نیازمند این است که خودش را در معرض دید آنان قرار دهد.

سلیحی در ادامه ضمن قدردانی از خدمات ارزشمند حضرت آیت الله مهدوی کنی (ره) در تاسیس دانشگاهی اسلامی در جهت تربیت زنان طراز اول انقلابی خاطر نشان نمود: رسالت ما این است که در روز زن از مقام زن تجلیل کنیم. اگر زنان به خوبی مورد تجلیل قرار گیرند، قطعا می‌توانند مادران خوبی برای تربیت فرزندانی سالم و صالح باشند.

وی در پایان ضمن بیان خاطراتی از دوره زندگی مشترکشان با شهید عالیقدر مرتضی لبافی نژاد به ایمان و عشق وصف ناپذیر ایشان به خداوند متعال اشاره کرد و خاطر نشان نمود: ایشان فردی مبارز، سختکوش و اهل ولایت بودند. هنگامی که به خواستگاری آمدند عنوان کردند من زنی می خواهم با من همراه باشد تا شرایط سخت زندگی با من را تحمل کند. اکنون خدا را شکر می‌کنم این وصلت صورت گرفت و من توانستم زندگی کوتاه و پر برکتی را در کنار مردی خدایی تجربه کنم.

گفتنی است این مراسم با برگزاری مولودی خوانی در مدح و ستایش حضرت زهرا (سلام الله علیها) و اقامه نماز جماعت ظهر و عصر و تنعم از خوان پر برکت ائمه اطهار پایان یافت.