مبانی آینده پژوهی بررسی شد

۲۳ دی ۱۳۹۷ | ۰۹:۳۵ کد : ۱۸۹۵ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۶۶۷

نشست آینده‌پژوهی توسط دکتر محمد مهدی ذوالفقارزاده، استادیار دانشگاه تهران در روز شنبه 22 دی در سالن بانو امین پردیس خواهران برگزار شد.

دکتر ذوالفقارزاده در این نشست به موضوع تغییر به عنوان فلسفه وجودی آینده پژوهی اشاره کرد و گفت: تغییر و تحولات همیشه وجود دارد و برخی از عوامل مانند رشد تکنولوژی‌ها این تغییرات را تسریع می‌کند. ما با آینده‌پژوهی این تغییرات را رصد می‌کنیم و از هرگونه عدم قطعیت‌ها، ابهام‌ها و تلاطم‌های محیطی استقبال می‌کنیم تا آمادگی لازم را برای پیشامدهای آینده داشته باشیم.

وی در ادامه عامل تغییر در آینده پژوهی را هم خاستگاه و هم هدف دانست و افزود: تغییر علاوه بر محیط بیرون در ذهنیت‌ها رخ می‌دهد. در آینده پژوهی تلاش برای تغییر ذهنیت افراد صورت می‌پذیرد.

استادیار دانشگاه تهران ضمن اشاره به اینکه ما با آینده‌های گوناگون مواجه هستیم، آینده‌های ممکن، باورپذیر، محتمل و مطلوب را تبیین کرد.

دکتر ذوالفقارزاده سپس به تبیین عناصر سازنده آینده شامل رویدادها، روندها، چشم اندازها و اقدامات پرداخت و تصریح نمود: رویکردهای شناخت آینده اکتشافی و هنجاری است. آینده‌های اکتشافی شامل آینده‌های ممکن و محتمل است. هنجاری‌ها شامل آینده‌های مطلوب و مرجح است.

وی در پایان ضمن پاسخ به سوالات حضار، به تشریح روش سناریونگاری و 7 گام سناریونویسی پرداخت و در این رابطه روش صلیب سناریو را به عنوان مدل غالب بررسی کرد.

       


نظر شما :