فقه و نظام سازی در تعلیم و تربیت
ششمین پیش نشست همایش ملی فقه و تربیت با عنوان "فقه و نظام سازی در تعلیم و تربیت" با حضور حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر ذوعلم، رییس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی و عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در روز چهارشنبه 18 مهر در پردیس خواهران برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر ذوعلم،در این نشست تخصصی ضمن اشاره به تاریخچه کوتاهی از دانش فقه بیان کرد: فقه، دانشی است با مبانی، اصول، روش ها و فرایندهایی که احکام شریعت را برای ما کشف می کند. بنابراین فقه یک دانش اکتشافی است.
وی در ادامه ضمن لزوم پرداختن به تعریف فقه، نظام و نظام سازی در این زمینه به مفهوم نظام اجتماعی اشاره کرد و گفت: نظام اجتماعی مجموعه فرآیندها، ساختارها، سازو کارها، قواعد، آیین نامه ها و شیوه نامه ها و ... است که جامعه را در زمینه آن عرصه تأمین و خدمت رسانی میکند و نیازهای آن را برآورده میسازد.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در ادامه ضمن پرداختن به رابطه فقه و نظام سازی تصریح نمود: پیش فرض ما این است که در جامعه یک نظام سیاسی – اسلامی شکل گرفته و حالا ما می توانیم در پرتو آن به نظام سازی در تعلیم و تربیت، در اقتصاد، فرهنگ، در قضا و قضاوت، در عرصه نظامی، در عرصه بین المللی و ... بپردازیم.
وی در پایان ضمن پاسخ به سوالات حضار بیان نمود: دانش طراحیِ مدل سازیِ اسلامی پیش نیاز حرکت در بحث نظام سازی اسلامی است و لازم است در این زمینه به مقولاتی چون طراحی رشته، تاسیس دانشکده، تربیت متخصص و غیره توجه شود.
نظر شما :