برگزاری کارگاه « آشنایی با کارکردهای مدل‌های مفهومی در گردآوری، تحلیل و تفسیر داده‌های پژوهشی » با حضور آقای دکتر منصوریان

۲۶ خرداد ۱۳۹۲ | ۰۳:۳۶ کد : ۱۷۷ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۴۷۳
برگزاری کارگاه « آشنایی با کارکردهای مدل‌های مفهومی در گردآوری، تحلیل و تفسیر داده‌های پژوهشی » با حضور آقای دکتر منصوریان

کارگاه « آشنایی با کارکردهای مدل‌های مفهومی در گردآوری، تحلیل و تفسیر داده‌های پژوهشی » با حضور آقای دکتر منصوریان در تاریخ 26/3/92  برگزار شد.

دفتر مطالعات و تحقیقات علمی معاونت پژوهشی و فناوری، کارگاه آشنایی با کارکردهای مدل‌های مفهومی در گردآوری، تحلیل و تفسیر داده‌های پژوهشی را با حضور آقای دکتر منصوریان برگزار نمود. این کارگاه جهت دانش­افزایی اعضای هیات علمی،‌ اساتید، محققان،‌دانش­آموختگان و اعضای انجمن علمی فقه و حقوق خانواده ایران تشکیل شد.

دکتر منصوریان ابتدا عنوان کرد: گام­های اصلی در فرآیند پژوهش شامل "طرح پرسش، مرور پیشینه، گزینش نمونه،‌گردآوری نمونه، تحلیل داده ها، تبیین یافته ها، شناخت مسئله" است که در یک چرخه دورانی و پویاست. مدل به یک رشته محدود نمی­شود و یک بحث میان رشته­ای است که در همه رشته­ها و حوزه­ها کاربرد دارد. ایشان در ادامه در تعریف مدل و اهمیت آن ذکر کرد :مدل­ها شکل ساده شده پدیده­های واقعی پیچیده هستند. در این تعریف باید به ساده سازی و پدیده­های واقعی پیچیده توجه کرد.

مقایسه نظریه با مدل،بررسی انواع مدل (مدل های فیزیکی، مجازی، عددی، دیداری، ترکیبی، مفهومی)، ویژگی ها (سادگی مدل،

 

 

قابلیت تبیین و توضیح،

 

قابلیت پیش بینی

 

) و کاربردهای مدل (جهت بخشی پژوهشی، قابلیت تعمیم، حلقه­­های پیوند میان رشته­ های دانشگاهی، کاربردی کردن مباحث نظر

 

  

ی، شناخت بهتر روابط علی و معلولی ...  ) از مباحث کارگاه مذکور بود. ایشان به روش­های مفهومی برای کشف مقوله­ها در تحلیل تماتیک نیز اشاره کرد.

دکتر منصوریان در کاربرد مدل بیان کرد: کاربرد بسیار مهم مدل در جهت­دهی است. در حقیقت مدل است که مشخص می کند چه چیزهایی با هم مقایسه ­شود و چه وجوهی از آن با اهمیت است و ابزار سنجش آن کدام است؟  این سوالات، پرسش های اساسی در فرایند مقایسه است.

 

همچنین استاد در اهمیت توصیف و مقایسه در تحلیل گفت محققی موفق است که بتواند داده­های گردآوری شده را در قالب مدل مفهومی طراحی نماید و برای این کار دو مهارت مورد نیاز می­باشد: مهارت توصیف و مهارت مقایسه.


نظر شما :