حجت الاسلام والمسلمین دکتر مهدوی کنی: آیت الله مهدوی در رفتار صادقانه شان به دنبال هیچ پست و منصبی نبودند و به ما هم همین روش را توصیه می کردند
حجت السلام و المسلمین دکتر مهدوی کنی در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته تهران گفت: آیت الله مهدوی کنی(ره) این صداقت را همیشه در رفتار خودشان نشان دادند که به دنبال پست و منصب نیستند و به ما هم توصیه می کردند. در این اواخر بعضا می گفتند که آنچه تحت عنوان دانشگاه امام صادق علیهالسلام درست شده است، شاید جایی بوده که ایشان می خواستند در واقع استمراری را برای خود و خانوادهاش فراهم کند اما طی این چند هفته اخیر وقتیکه آقایان امر کردند و نظرشان به تغییر بود ما به راحتی بنابه توصیهای که خود ایشان کرده بودند مجموعه را تحویل هیات امنا دادیم و هر آنچه از ایشان آموخته بودیم بی دغدغه آنچه که بود و در عین پارهای از نگرانی، تحویل فرد بعدی دادیم .
حجت السلام و المسلمین دکتر سعید مهدوی کنی با اشاره به مفهوم نیت در حوزه سیاسی و رفتار آیت الله مهدوی کنی در این راستا تصریح نمود: ایشان معنای نیت را در بحث صداقت در رفتار خود نشان دادند. مبنای رفتار ایشان در زندگی سیاسی همانند زندگی فردی اش، صداقت بود و کاری را برای خود انجام نمی دادند.
فرزند آیت الله محمدرضا مهدوی کنی در همین راستا افزود: در تمام موارد که پست ها به او پیشنهاد میشد نیت ایشان خدایی بود و در خاطرات اشاره می کردند وقتی پستی پیشنهاد می شد، بنایی به گرفتن پست نداشتم و اگر امام امر کنند من امر امام را اطاعت خواهم کرد وگرنه من بنایی برای آمدن به پست ندارم.
حجت السلام و المسلمین دکتر مهدوی کنی گفت: آیت الله مهدوی کنی(ره) این صداقت را همیشه در رفتار خودشان نشان دادند که به دنبال پست و منصب نیستند و به ما هم توصیه می کردند. در این اواخر بعضا می گفتند که آنچه تحت عنوان دانشگاه امام صادق علیهالسلام درست شده است، شاید جایی بوده که ایشان می خواستند در واقع استمراری را برای خود و خانوادهاش فراهم کند اما طی این چند هفته اخیر وقتیکه آقایان امر کردند و نظرشان به تغییر بود ما به راحتی بنابه توصیهای که خود ایشان کرده بودند مجموعه را تحویل هیات امنا دادیم و هر آنچه از ایشان آموخته بودیم بی دغدغه آنچه که بود و در عین پارهای از نگرانی، تحویل فرد بعدی دادیم .
رئیس دفتر حفظ و نشر آثار مرحوم آیت الله مهدوی کنی در این باره خاطر نشان نمود: روشی از ایشان آموخته بودیم و ایشان را در همه مناصب چنین دیدیم که هرگز وابستگی و دلبستگی نداشتند. این معنای اخلاص در عمل خود است.
حجت السلام و المسلمین مهدوی کنی افزود: آیت الله مهدوی کنی در بحث نیت در اخلاق سیاسی به مسئولان توصیه می کردند در صحت عمل خود بکوشید. نیت خالص و الهی و خوب به تنهایی کفایت نمیکند، آنچه مردم در بیرون می بینند نتیجه عمل است. بنابراین اگر عملی را بی دقت انجام دهید، خرابی آن عمل، اثر خود را در زندگی مردم و در شرایط عمومی سیاسی کشور خواهد گذشت.
وی تاکید کرد: پس درست است که مقدمه عمل، اخلاص است اما باید به درستی و صحت عمل نیز توجه شود. بنابراین نباید بی گذار به آب زد و بی تدبیر عمل کرد. آنچه در زندگی مردم نقش آفرین است، تنها نیت خالص نیست. به شیوه انجام عمل نیز در مورد آن باید توجه شود.
وی اضافه کرد: بنابراین اگر کسی با ادعا و تصور روحیه انقلابی، رفتاری غیرانقلابی کند به هیچوجه از او پذیرفته نیست. بگوید نیت من خیر است و می خواهم خیر به انقلاب برسانم نباید ببیند که رفتار او چه میزان در خدمت انقلاب است، چه میزان اطاعت از فرمایشات رهبر معظم انقلاب است. چه میزان در مسیر مقابله با استکبار است. صرف اینکه من می خواهم در این لحظه به مصلحت کشور کار کنم، این نیت نمیتواند عمل نادرست را درست کند.
حجت السلام و المسلمین مهدوی کنی با اشاره به معنای دیگر نیت در بیان آیت الله مهدوی کنی گفت: ایشان خطاب به رقبای سیاسی می گفتند که تلاش تان این باشد که نیت خوانی در رفتارها نکنید و به دنبال آن نباشید که رفتارها را بگردید و برای آن نیتی در دل رفتارکننده پیدا کنید و به دلیل ظن بد به نیت او، عمل او را محکوم کنید.
وی افزود: آن بزرگوار می فرمودند در رقابت ها به نفس عمل نگاه کنید اگر عمل اشتباه است، عمل را نقد و بررسی و محکوم کنید. شخصیت یک فرد را بخاطر یک کار یا ظن غلط به نیت او محکوم نکنید ممکن است یک انسان کاملا درستکار و شریف با نیت درست، عمل غلطی انجام دهد، آن عمل مورد نقد است اما شخصیت آن فرد مورد احترام است.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین آیت الله مهدوی کنی بسیاری اوقات در مقابل کسانی که با او مخالف بودند و نظر او نمی پذیرفتند؛ اما او به شخصیت آنها همیشه احترام می گذاشت و با اعمال دیگر آنها می سنجید و هرگز به خاطر یک اشتباه شخصیت آنها را مورد حمله قرار نمی داد.
نظر شما :