برگزاری نشست "موضوع شناسی احکام فقهی"

۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۲ | ۰۳:۳۳ کد : ۱۷۳ اخبار دانشگاه
برگزاری نشست "موضوع شناسی احکام فقهی"

نشست "موضوع شناسی احکام فقهی" برای اعضای انجمن علمی دانشجویی فقه و حقوق اسلامی در تاریخ  14 اردیبهشت ماه 92 برگزار شد.

دفتر مطالعات و تحقیقات دانشجویی معاونت پژوهشی و فناوری و اعضای انجمن علمی دانشجویی فقه و حقوق اسلامی نشستی با عنوان موضوع شناسی احکام فقهی در روز یکشنبه 14 اردیبهشت ماه 92 از ساعت 30/13- 30/11 در مصلای دانشگاه امام صادق علیه السلام پردیس خواهران برگزار کردند.

در این نشست حجه الاسلام رضا مختاری ضمن اشاره به اینکه کسی نمی تواند بدون حجت شرعی چیزی را به دین و احکام نسبت دهد بیان کرد: فقها در موارد زیادی عنوان می کنند که فلان کار به قصد "رجاء" انجام شود یعنی به امید اینکه درست باشد و آن ها نمی توانند به صورت قطعی در بعضی موارد فتوا دهند.

وی در ادامه می افزاید: گاهی وقت ها فقیه به این نتیجه می رسد که یک کار مستحب است اما در ادامه آن می گوید بهتر است این کار ترک نشود زیرا این احتمال وجود دارد که این عمل در لوح محفوظ واجب باشد اما چون فقها دلیلی برای آن ندارند به صورت احتیاط می آورند.

حجه الاسلام مختاری ضمن اشاره به شرعی و عقلی بودن احتیاط اظهار کرد: برای اینکه فرد دچار مفسده نشود، تا جایی که به عسر و حرج نمی افتد بهتر است احتیاط کند. به همین سبب است که علما و خواص در مقام عمل احتیاط می کنند به ویژه در مواردی که باید آن را ترک کنند. اما این نوع عمل را نمی توان به همه اجبار کرد.

حجه الاسلام مختاری در این نشست به یکسری از احکام اشاره و نظرات مختلف علما را در احکام مذکور بررسی کرد.

وی در پایان نشست به سوالات و شبهات دانشجویان پاسخ داد و در ادامه نماز جماعت به امامت حجه الاسلام مختاری در نمازخانه برگزار شد.

k2.jpg