بررسی مسئله فلسطین و رژیم اشغالگر قدس
کانون دشمن شناسی پردیس خواهران نشستی را با عنوان "بررسی مسئله فلسطین و رژیم اشغال گر قدس" در روز یکشنیه 27 خرداد با حضور جمعی از دانشجویان برگزار نمود.
توکل حبیب زاده، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع)، در این نشست ضمن اشاره به شروع مسئله فلسطین با شکل گیری کنگره یهودی ها جهت تشکیل کشوری مستقل قبل از پایان جنگ جهانی اول، به بررسی موضوع فلسطین پرداخت.
وی در ادامه بیان کرد: کنگره یهودی ها به این نتیجه رسید که روی شعار سرزمین موعود متمرکز شود و فلسطین را که در آن زمان بخشی از امپراطور عثمانی بود انتخاب کرد.
هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) در همین راستا به اعلامیه ای به نام بالفور و غیر قانونی بودن آن اشاره کرد و گفت: با صدور این اعلامیه، پادشاه متحده بریتانیای کبیر ایجاد یک وطن ملی برای یهود را با نظر مساعد در سرزمین فلسطین در نظر گرفت.
وی در ادامه ضمن اشاره به انعقاد معاهده ورسای در پایان جنگ جهانی اول که یکی از نتایج آن تجزیه امپراطور عثمانی بود خاطرنشان کرد: طبق این معاهده برای سرزمین های جداشده امپراطور عثمانی و برخی جزایر بدون سکنه تعیین تکلیف کردند. در نتیجه سرزمین های تحت نظام سرپرستی به سه دسته شامل سرزمین های جدا شده از امپراطوری عثمانی، سرزمین های مستعمره سابق آلمان و جزایر کوچک بدون سکنه تقسیم شدند.
حبیب زاده در ادامه به بررسی وضعیت این سرزمین ها پرداخت و تصریح نمود: حکم سرپرستی فلسطین از سوی جامعه ملل به انگلستان داده شد.کشور سرپرست باید وظیفه کمک و مشاوره به فلسطینیان برای کسب استقلال، ایجاد وطن ملی برای یهودیان در فلسطین طبق مفاد اعلامیه بالفور را به عهده بگیرد.
وی در ادامه ضمن اشاره به قطعنامه 181 در مجمع عمومی سازمان ملل بیان کرد: این قطعنامه و مفاد آن مورد قبول اعراب و فلسطینیان نبود و چون فلسطین قطعنامه را نپذیرفت جنگ آغاز شد.
استاد دانشگاه در همین راستا به اعلام استقلال دولت اسرائیل در راستای قطعنامه 181 و شروع جنگ بین اسرائیل و فلسطینی ها و تائید شورای امنیت بر مفاد این قطعنامه پرداخت.
در پایان نشست که با استقبال خوب دانشجویان همراه بود ضمن پاسخ به سوالات حاضران، کتاب هایی با عنوان جنگ نرم، نبرد در دنیای معاصر تالیف سید حمید هاشمی به آنان اهدا شد.
نظر شما :