کرسی ترویجی با عنوان "نقد کتاب های آموزش مهارت های زبان دوم" برگزار شد
کرسی ترویجی عرضه و نقد دیدگاههای علمی دانشگاه امام صادق(ع) با عنوان "نقد کتابهای آموزش مهارتهای زبان دوم بر اساس شاخصهای مطلوب" با ارائه دکتر سهیلا محسنینژاد، عضو هیأت علمی پردیس خواهران و با حضور دکتر حامد صدقی، استاد نمونه گروه آموزشی زبان و ادبیات عربی دانشگاه خوارزمی و ناقد کرسی و معصومه حاجی عموشا، عضو هیأت علمی پردیس خواهران و دبیر علمی جلسه، در جمع اساتید، پژوهشگران و نخبگان علمی در روز چهارشنبه 9 اردیبهشت در پردیس خواهران برگزار شد.
در این مراسم دکتر محسنینژاد ضمن بیان ضرورت برگزاری کرسی مبنی برمناسب نبودن مواد آموزشی موجود در زمینه آموزش زبان عربی و به تبع آن نیاز به تغییر و تحول آن، محدود بودن منابع آموزشی و ایجاد الگویی برای مؤلفان کتابهای آموزشی عربی عنوان کرد: تحقیقات بسیاری در زمینه شاخصها و معیارهای تدوین و ارزیابی کتابهای درسی، دانشگاهی و کتابهای آموزشی زبان انگلیسی صورت گرفته است، اما پژوهشی اختصاصی در زمینه شاخصها و معیارهای تدوین بستههای آموزش مهارتهای زبان عربی صورت نگرفته است.
وی در این زمینه با توجه به این هدف که هر علمی نیازمند معیارهای نقد و ارزیابی خاص خود است به تبیین روش تحقیق7 مرحله ای به کار گرفته شده در این پژوهش پرداخت و بیان نمود: با به کارگیری این روش مدون، شاخصهای مطلوب کتابهای آموزش مهارتهای زبان عربی استخراج گردید.
دکتر حامد صدقی در ادامه ضمن بیان نکات مثبت این کار تحقیقی به چند نکته جهت بهبود پژوهش مذکور پرداخت و بیان کرد: کار مطالعه و آموزش زبان فقط به مباحث تئوری معطوف نمیگردد و جنبه عملی کار هم از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. لذا لازم است در این تحقیق هم مثالها و جنبههای عملی بیشتری مطرح گردد.
وی در ادامه به چگونگی معیارها و مقوله بندی شاخصهای به دست آمده اشاره کرد و گفت: لازم است چگونگی استخراج معیارهای اصلی و فرعی به خوبی تبیین شود تا کار جنبه سلیقهای پیدا نکند و در این تقسیمبندیها به منابع موجود ارجاع داده شود.
دکتر محسنینژاد در پایان این کرسی علمی که با استقبال خوب اساتید و پژوهشگران همراه بود ضمن پاسخ به سوالات حضار به توضیح برخی از نکات و ابهامات مطرح شده توسط ناقد کرسی مبادرت نمود.
نظر شما :