کرسی ترویجی با موضوع « اثر بخشی فعالیت ایفای نقش در پیشرفت مهارت گفتگوی زبان عربی دانشجویان»برگزار شد
کرسی ترویجی با موضوع « اثر بخشی فعالیت ایفای نقش در پیشرفت مهارت گفتگوی زبان عربی دانشجویان» با ارائه دکتر سهیلا محسنی نژاد، با حضور دکتر عیسی متقی زاده و سید عدنان اشکوری و دبیری علمی خانم معصومه حاجی عموشا در پردیس خواهران دانشگاه امام صادق (علیه السلام) برگزار شد.
در ابتدا دکتر محسنی نژاد، عضو هیات علمی پردیس خواهران به روش و هدف ایفای نقش در یادگیری زبان عربی پرداخت و گفت این روش یادگیری زبان آموزان را عمیق تر، پربارتر و ماندگار می نماید علاوه بر این شورآفرین و جذاب نیز هست که در دو بعد شخصی و اجتماعی فرد تاثیرگذار است و فرصت مناسبی برای دانشجو ایجاد می کند تا با بحث و گفتگو در مورد موضوعات عمومی و تخصصی با بکارگیری جمله ها و اصطلاحات و عبارت زبانی مناسب و با استفاده از وسایل کمک آموزشی (کتاب، اینترنت، پوستر و فیلم و...) به فراگیری عمیق زبان دوم بپردازد.
استاد مربوطه سپس الگوی مفهومی بنیادی تدریس اثر بخش بر مبنای تجربه اساتید ارائه نمودند و به تبیین شگردهای اجرای تدریس، مدیریت فعالیت های تدریس، تعیین اهداف و محتوای درسی و تربیتی، مهارت طراحی و اجرای آزمون و مهارت ارزشیابی از تکالیف و فعالیت ها پرداخت. کیفیت ارزیابی فعالیت ایفای نقش و ارائه نمونه هایی از ارزیابی های طول ترم و امتحان شفاهی از مباحث جدی طرح شده در جلسه بود.
در ادامه دکتر محسنی نژاد به بیان روش تحقیق و ارائه نتایج عملی پیش آزمون و پس آزمون اشاره کرد و بدین ترتیب نتیجه فعالیت ایفای نقش را با تاکید بر الگوی مهارت های اجتماعی در زمینه های شناختی، عاطفی- روانی یا حرکتی یا مهارتی بیان نمود.
در ادامه دکتر متقی زاده، استاد و مدیرگروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه تربیت مدرس در مقام ناقد جلسه به بررسی موضوع کرسی پرداخت. ایشان ضمن تشکر از عرضه یک ایده جدید توسط خانم دکتر محسنی نژاد اشاره کرد که آموزش زبان عربی نیاز به تحول دارد، فراگیری یک فرایند پر رمز و رازی است و باید رمزگشایی شود و در گام اول آمورش زبان عربی نیاز به پژوهش دارد و تحقیق حاضر گامی است برای ورود به عرصه های پژوهش جدی در امر آموزش زبان عربی. همچنین ایشان این روش را به عنوان روشی بسیار مهم و تاثیرگذار در حیطه عاطفی برشمرد که باعث افزایش مهارت می شود.
ناقد دوم، آقای دکتر اشکوری، استادیار دانشگاه خوارزمی ضمن اشاره به این مطلب که در ایران در زمینه آسیب شناسی و ارائه راهکار جهت رفع مشکلات آموزش زبان عربی پژوهش هایی صورت گرفته اما تاکنون کاری آزمایشی و عملی که نظریه ای را بررسی و اجرا نماید و نتیجه آن را انعکاس دهد انجام نشده است، از این پژوهش تمجید کرد و سوالاتی را در این زمینه مطرح نمود که می تواند جهت تکمیل طرح مؤثر باشد.
خانم دکتر محسنی نژاد به پرسشهای ناقدین پاسخ داد و سپس حاضرین جلسه که عمدتا از اساتید دانشگاه های الزهرا، تهران و تربیت مدرس و دانشجویان تحصیلات تکمیلی بودند سوال هایی را مطرح کردند که ارائه دهنده کرسی بدان ها پاسخ داد.
نظر شما :