فرهنگ فاطمی و اقتصاد مقاومتی از منظر قرآن
نشست فرهنگ فاطمی و اقتصاد مقاومتی از منظر قرآن توسط انجمن علمی دانشجویی قرآنی با همکاری دفتر مطالعات و تحقیقات دانشجویی پردیس خواهران دانشگاه امام صادق(علیه السلام) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پردیس خواهران، در این نشست دکتر رقیه سادات مومن، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(علیه السلام) ضمن بیان شاخصه های فرهنگ فاطمی، این فرهنگ را مکمل فرهنگ علوی در مباحث خانواده و اقتصاد دانست و گفت: نکته بارز رفتار اقتصادی اهل بیت (علیهم السلام) مبتنی بر ایثار و فداکاری بود و این میزان ایثار و از خودگذشتگی منشأ خیر و برکت مادی در زندگی این بزرگواران بود.
وی در همین راستا تصریح کرد: در واقع علل و عوامل سیستم قانونگذاری اسلامی صرفاً علل مادی نیست و بسیاری از عوامل معنوی باعث رزق و روزی می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(علیه السلام) در ادامه با نگاه به آیات قرآن، به سوره یوسف اشاره کرد و گفت: در این سوره نگاه ویژه ای به مباحث حکومتی، کشورداری و اقتصادی شده که قابل تأمل و بررسی دقیق است. لذا استخراج سیره معصومان (علیهم السلام) از دل آیات و مقایسه و بررسی موارد مختلف آن با توجه به شرایط و مقتضیات آن دوره و جامعه امروز لازم و ضروری است.
دکتر مومن با اشاره به آیه 34 سوره نساء افزود: این آیه به وظایف و تکالیف زوجین در خانواده اشاره می کند و نقش مرد را در انفاق، تامین معاش و اقتصاد خانواده تبیین می کند. به همین لحاظ لازم است نحوه برنامه ریزی اقتصادی ائمه معصومین (علیهم السلام) و نحوه فعالیت های فردی و اجتماعی آنان که با درجه بالایی از سطح تلاش، ایثار و همسویی با جامعه همراه بود، به صورت سیستمی بررسی شود.
نظر شما :