چالش های منصب قضا برای زنان

۳۱ خرداد ۱۳۹۵ | ۱۲:۱۲ کد : ۱۰۹۹ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۴۴۲
نشست انجمن علمی دانشجویی فقه با عنوان چالش های منصب قضا برای زنان به همت دفتر مطالعات و تحقیقات دانشجویی برگزار شد.

نشست انجمن علمی دانشجویی فقه با عنوان چالش های منصب قضا برای زنان به همت دفتر مطالعات و تحقیقات دانشجویی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پردیس خواهران، فاطمه محمدقلی ها، دادیار دادسرای اسلامشهر، در جمع دانشجویان عضو انجمن علمی دانشجویی فقه به تشریح مباحث حضور زنان در حوزه قضاوت و تاثیر آن بر زندگی، حیطه اختیارها و وظایف قضات زن و وجود یا عدم وجود تعارض بین فقه و حقوق موضوعه درباره ورود زنان به امر قضاوت پرداخت.  

وی ضمن اشاره به دیدگاه های فقها درباره ورود زنان به عرصه قضاوت گفت: شروطی برای تصدی این منصب وجود دارد. یکی از شروط مورد توافق فقها این است که قاضی مجتهد باشد، بتواند فتوا دهد و شرط دوم که عده ای از فقها به آن پرداخته اند مرد بودن قاضی است.

دادیار دادسرای اسلامشهر افزود: با توجه به تعداد محدود فقها، عملاً اجرایی شدن شرط اول امکان پذیر نیست. به عبارتی، تمام کسانی که در دستگاه قضا به عنوان قاضی مشغول به فعالیت هستند مجتهد نیستند اما بر اساس قوانین موجود عمل می کنند.

محمدقلی ها درباره شرط دوم گفت: با توجه به اختلاف نظرهایی که در رابطه با این شرط و ورود زنان به عرصه قضاوت وجود دارد، زنان در قوانین حال حاضر، صرفاً به عنوان دادیار پذیرفته می شوند.

دادیار دادسرای اسلامشهر در ادامه ضمن اشاره به مشکلات و سختی های این حرفه برای بانوان و به تبع آن آثار سوء روانشناختی و اجتماعی آن بیان کرد: این حرفه به سبب نوع تعامل با افراد خاص از جمله مجرمان، با لطافت های روحی بانوان سازگار نیست و به مرور زمان، برای زنان مسائل روانی و اجتماعی سوئی به بار می آورد.  

وی ضمن اشاره به علاقه مندی برخی از بانوان برای ورود به این عرصه خاطرنشان کرد: بانوان علاقه مند به حرفه قضاوت می توانند با پرداختن به کارهای هنری و فرهنگی در کنار حرفه اصلی شان، در حفظ روحیه خود کوشا بوده و به سلامت روانی شان کمک کنند.

محمدقلی ها در همین راستا و در زمینه فعالیت های اجتماعی مناسب برای زنان به فرمایش های ارزشمند رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: کارهای دانشگاهی و علمی از هر نوعش برای زن مناسب ترین جایگاه است. زن اگر بخواهد استاد شود؛ تعلیم و تدریس کند؛ کتاب بنویسد؛ کارهای هنری کند؛ در هر رشته ای که باشد فرقی نمی کند چه رشته های علمی محض و چه رشته های علوم انسانی باشد.

وی در خاتمه، شرایط برخورداری از سلامت جسمی و روحی ومفید فایده بودن بانوان را از راه مدارای سیستم قضا با زنان شاغل در این منصب و کم کردن حجم پرونده های ارجاعی به این قشر عملی دانست.

 


نظر شما :