مهندسی تعاملات فردی و اجتماعی با تکیه بر سبک زندگی دینی
کارگاه علمی تخصصی با عنوان "مهندسی تعاملات فردی و اجتماعی با تکیه بر سبک زندگی دینی" ویژه اعضای انجمن علمی دانشجویی علوم تربیتی توسط دکتر عظیم زاده، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع)- پردیس خواهران در روز دوشنبه 24 اسفند 94 در پردیس خواهران برگزار شد.
دکتر عظیم زاده در این کارگاه به ارائه تعاریف مختلف سبک زندگی پرداخت و گفت: سبک زندگی نظامواره و سیستم خاص زندگی است که به یک فرد، خانواده یا جامعه با هویت خاص اختصاص دارد. این نظامواره، هندسة کلی رفتار بیرونی و جوارحی است و افراد، خانوادهها و جوامع را از هم متمایز میسازد. وی در ادامه افزود: الگوی خرید و مصرف ، معاشرت، لباس پوشیدن، حرف زدن، تفریح، اوقات فراغت، آرایش ظاهری، طرز خوراک، معماری شهر و بازار و منازل، دکوراسیون منزل و امثال آن، در یک بسته کامل از سبک زندگی قرار دارند.
وی ضمن اشاره به نظرات اندیشمندان اسلامی درباره سبک زندگی تصریح کرد: بسیاری از تحقیقات نشان می دهند کسانی که سبک زندگی سالم را انتخاب می کنند، رفتارهای خطر پذیر کمتری دارند. سبک زندگی سالم مجموعه ای از انتخاب های افراد است که متناسب با موقعیت های زندگی آنهاست و بر رفتارهای مرتبط با سلامت تاثیر گذار است.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) به عوامل تاثیر گذار بر سبک زندگی اشاره کرد و بیان نمود: عالمان دینی، اساتید برجسته دانشگاه، حاکمان و مسئولان، نخبگان علمی ، فرهنگی ، ورزشی و هنری و همچنین رسانهها و نظامات و ضوابط اجتماعی بیشترین تاثیرات را بر سبک زندگی دارند.
وی در ادامه به رابطه بین دین و سبک زندگی و اثرات آن بر روابط فردی و اجتماعی پرداخت و گفت: سبک زندگی هر فرد و جامعهای متأثر از نوع جهانبینی و ایدئولوژی حاکم بر آن فرد و جامعه است. دین در گام نخست با ارائة جهانبینی و ایدئولوژی ویژهای زیربنای شکلدهی به زیست دیندارانه را میسازد و در مرحلة بعد با ارائه آداب و دستورالعملهای خاصی برای همة ابعاد زندگی انسان به دنبال نوع خاصی از زیست انسانی است.
دکتر عظیم زاده در خاتمه این کارگاه که با استقبال خوب دانشجویان همراه بود، به آسیبشناسی الگوهای موجود در سبک زندگی جامعه ایرانی اشاره کرد و گفت: انسان امروز، چنان به استفاده از فنآوریهای نو در زندگی و امکانات روزآمد برای بازی و سرگرمی خو کرده است که به نوظهور بودن سبک زندگی حاصل از آنها توجهی ندارد. در واقع در چنین فضایی، ارزشهای لذتگرایانه، نوجویانه، مصرفگرایانه و عامهپسند گسترش یافته است.
نظر شما :