حدیث شریف کسا

۱۷ اسفند ۱۳۹۴ | ۱۳:۳۸ کد : ۱۰۱۴ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۵۴۰
ابعاد حدیث شریف کسا بررسی شد.

ابعاد حدیث شریف کسا بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی پردیس خواهران، رقیه سادات مومن، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(علیه السلام) – پردیس خواهران در جلسه رفع شبهه با بیان جایگاه والای حدیث شریف کسا نزد حضرت آیت‌الله بهجت‌ (قدس‌سره)، به قرائت دائمی این حدیث توسط ایشان اشاره کرد.  

ایشان شب‌ها این حدیث را قرائت می‌کرد و حتی در سالیانی دورتر، افراد خانواده را گرد هم می‌آورد و به همراه ایشان حدیث کسا می‌خواند.

وی گفت: در این حدیث شریف نکات فراوانی برای توجه وجود دارد که به برخی از آنها اشاره می شود:

  1. پارچۀ یمانی از بهترین انواع پارچه است. در حدیث اشاره به کسا یمانی شده به این مفهوم که ایشان لباسی با پارچۀ خوب هم داشتند و لباس خوب می پوشیدند. این مسئله بیانگر تعادل در زندگی اهل بیت (علیهم السلام) است: «ایتینی بِالْکِساَّءِ الْیَمانی».
  2.  پناه بردن به خدا در هر شرایط سختی حتی ضعف بدنی؛ در واقع در این حدیث اتصال به منبع هستی بخش در هر شرایطی مورد تاکید قرار گرفته است: «اِنّی اَجِدُ فی بَدَنی ضُعْفاً فَقُلْتُ لَهُ اُعیذُکَ بِاللَّهِ یا اَبَتاهُ مِنَ الضُّعْفِ».  
  3. قاعدۀ استیذان در خانواده: در آیات قرآن بیان شده که هنگام ورود به منزل دیگران، اجازۀ ورود بگیرید. مسئلۀ استیذان در خانواده یکی از احکام ظریف اسلام بوده که در این حدیث به آن اشاره شده است: «اَتَاْذَنُ لی اَنْ اَدْخُلَ مَعَکَ تَحْتَ الْکِساَّء».
  4. در این حدیث حضرت زهرا (سلام الله علیها) به عنوان محور اصلی خانواده معرفی می شود که ارکان خانواده ایشان را منبع فیض می دانند و به ایشان سلام می کنند و ایشان پاسخ می دهد:

1. فَقالَ السَّلامُ عَلَیْکِ یا فاطِمَةُ

2. قالَ السَّلامُ عَلَیْکِ یا اُمّاهُ

3. وَقالَ السَّلامُ عَلَیْکِ یا بِنْتَ رَسُولِ اللَّهِ

  1. شنیدن الهام خداوند به صراحت توسط حضرت زهرا(سلام الله علیها): دراین حدیث حضرت زهرا (سلام الله علیها) کلام حق را بی واسطه می شنود: «فَقالَ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ یا مَلاَّئِکَتی و یا سکّان سَماواتی اِنّی ما خَلَقْتُ سَماَّءً مَبْنِیَّةً وَلا اَرْضاً مَدْحِیَّةً وَلا قَمَراً مُنیراً وَلا شَمْساً مُضِیَّئَةً وَلا فَلَکاً یَدُورُ وَلا بَحْراً یَجْری»  
  2. برخورد یکسان مادر با فرزندان: نکتۀ قابل توجه در برخورد حضرت و فرزندانشان؟، اهتمام به برخورد همراه با مساوات حتی در مهربانی با اولاد است:

1.  برخورد با امام حسن (علیه السلام): عَلَیْکَ السَّلامُ یا قُرَّةَ عَیْنی وَثَمَرَةَ فُؤ ادی

2.  برخورد با امام حسین (علیه السلام): عَلَیْکَ السَّلامُ یا وَلَدی وَیا قُرَّةَ عَیْنی وَثَمَرَةَ فُؤ ادی

 


( ۳ )

نظر شما :