رئیس دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق(علیه السلام): پردیس خواهران، مرکزی برای سیاستگذاری آیندۀ جامعۀ ایران است

۰۳ اسفند ۱۳۹۴ | ۱۲:۰۳ کد : ۱۰۰۰ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۶۶۶
نشست تخصصی «اندیشۀ سیاسی جدید و نقش علوم سیاسی در سیاستگذاری های فمنیستی معاصر» برگزار شد.

نشست تخصصی «اندیشة سیاسی جدید و نقش علوم سیاسی در سیاستگذاری های فمنیستی معاصر» با سخنرانی دکتر فرشاد شریعت در پردیس خواهران دانشگاه امام صادق(علیه السلام) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پردیس خواهران، دکتر فرشاد شریعت دانشیار و رئیس دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق(علیه السلام) در این نشست تخصصی به ارائۀ مباحثی در حوزۀ کشف راهکارهای عملی برای دستیابی به دانش و علم بومی همت گمارد.

دکتر فائزه عظیم زاده اردبیلی، معاون پژوهشی و فناوری پردیس خواهران دانشگاه امام صادق(علیه السلام) در ابتدای این نشست، به بیان علت برگزاری نشست حاضر پرداخت و افزود: هدف از گردهمایی امروز، آشنایی مدیران مجموعه با دانش سیاسی است. شیوه های سیاستگذاری یکی از بایسته های دانش مدیریت است و مدیران برای سیاستگذاری در حوزة عملکردی خود باید بدانند بر اساس چه اصول و راهبردهایی عمل کنند و دانش های دیگر از جمله دانش علوم سیاسی چقدر می تواند در این زمینه تاثیرگذار باشد.

دکتر عظیم زاده اردبیلی گفت: امروزه در دنیای غرب جریان هایی از جمله تفکر فمنیستی و جریان هایی که به دنبال تبیین و شکل گیری انگاره های فمنیستی هستند شکل گرفته و بر مجموعۀ رفتارهای سازمانی ما سایه انداخته است، در همین راستا محیط های تک جنسیتی مانند پردیس خواهران ممکن است گاهی ناخواسته بر اساس برخی از انگاره های غربی حرکت کنند. به همین دلیل باید بدانیم در یک سازمان در چه جایگاهی هستیم و چه نقشی در تصمیم گیری و تصمیم سازی داریم.

دکتر فرشاد شریعت در آغاز سخنرانی خود گفت: بانوان کشور در طی 1400 سالی که از حکومت اسلامی به خصوص تشیع می گذرد بیشتر در امر تربیت و آموزش اصول معنوی و دینی مشغول بودند، به نظرم این مسئله را باید بیشتر به حوزه های درونی تر جامعۀ اسلامی گسترش دهیم. اصول دین را در عمق خانواده آموزش دیده ایم، جامعۀ بانوان ایرانی نباید به این بُعد بسنده کنند، باید آموزه های دینی را در حوزة علوم سیاست گسترش دهیم.  

وی افزود: در حال حاضر به تربیت دینی در جامعه همت گمارده شده است اما امر سکولار رها شده و اگر این گونه پیش رود این حوزه در اختیار کسانی قرار می گیرد که دغدغۀ دینی ندارند. پس ضرورت دارد جوانان دغدغه مند دینی را به سلاح نرم اندیشۀ سیاست اسلامی مجهز کنیم.  

رئیس دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق(علیه السلام) ضمن اشاره به اصول و جهت گیری های  فمنیستی در دنیای غرب جدید، مراحل مختلف شکل گیری فمنیست را این گونه تشریح کرد: موج اول توجه به جریان های فمنیستی، حول نهاد خانواده بود و تمایزی با نگاه ارزشی اسلام به زن نداشت. زنان در این موج قصد داشتند جایگاه خود را در نهاد خانواده پیدا کنند یعنی به عنوان یک عضو و شهروند، برابر با مرد و در مسائل مختلف مشارکت داشته باشند. این موج بعد از رنسانس ایجاد شد. موج اول، تاثیر زیادی از اندیشه های اسلامی گرفته است. موج دوم فمنیست از دهة 1960 تحت تاثیر جنبش چپ نو یعنی آزادی خواهی توسط دانشجویان فعال شد. زنان با این رویکرد، وارد عرصة دیگری از تاریخ فکری شدند. زنان به عنوان کنشگران فعال وارد جامعه‌ای شدند که در واقع به نوعی شکست پدرسالاری است. موج سوم کاملاً وارد ادبیات شد و تحت تاثیر اندیشه های پست مدرن و جنبش نرم شروع شد. این موج از آن جهت خطرناک است که ادبیات سکولار را ترویج می کند.

دکتر شریعت در ادامه به خطرهای فمنیست در جامعۀ امروز پرداخت و گفت: باید مراقب باشیم سکولار دامن جامعۀ جدید را نگیرد. ما در حوزۀ تکالیف دینی پیشرفت زیادی کرده ایم برای پیشبرد بیشتر این تکالیف باید بر حوزۀ نیازهای ضروری و اولی

جامعه هم تاکید کنیم. زنان باید وارد مسائل کلان فعالیت و تصمیم گیری شوند تا جامعه به جلو پیش رود. مادران ما باید با مسائل جامعه آشنا باشند تا آینده را بسازند. بانوان ایرانی باید در NGO ها فعال شوند تا بتوانند برای سازندگی در افکار و اندیشۀ جوانان نفوذ کنند، یکی از مراکزی که می تواند جامعه را بر علیه بورژوازی که از درون جامعه را می بلعد، مجهز نماید پردیس خواهران دانشگاه امام صادق(علیه السلام) است.

به اعتقاد وی، جنبش های فمنیستی در آینده در جامعۀ ما رشد خواهند کرد، در پردیس خواهران باید دخترانی را در حوزه های نظریه پردازی مدیریت سیاسی و سیاست عملی و نظری تربیت کنیم تا بتوان در مقابل فمنیست سکولار بایستیم و کارویژه های در هم آمیختة جهان امروز را با شناخت دام ها و مسلح شدن به اندیشۀ سیاسی به نقطۀ اصلی بازگردانیم.

    

   

    

 


نظر شما :