دانشگاه امام صادق(علیه السلام) جزو 20 دانشگاه برتر ایران در علوم انسانی شناخته شد

۲۸ دی ۱۳۹۴ | ۱۱:۴۷ کد : ۹۸۰ اخبار دانشگاه
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با بیان اینکه سهم پژوهشی دانشگاه ‌ها از علوم انسانی یکسان نیست، از کسب رتبۀ 17 دانشگاه امام صادق (علیه السلام) از نظر کمیت تولید علم در حوزۀ علوم انسانی بین دانشگاه های برتر کشور خبر داد.

دکتر محمدجواد دهقانی با بیان اینکه تحول و ارتقای علوم انسانی یکی از ارکان سیاست ‌های کلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری است، اظهار کرد: پژوهشگران علوم انسانی جمهوری اسلامی ایران با انتشار بیش از یکصد هزار مقالۀ پژوهشی در طول یک دهۀ گذشته، یکی از حوزه‌ های اصلی تولید علم کشور هستند. این تعداد شامل ۳۴ درصد از کل پژوهش‌ هایی است که در مجله های علمی پژوهشی و ترویجی در سطح ملی منتشر شده‌اند.

وی افزود: بررسی معتبرترین مجله های علمی پژوهشی و ترویجی نمایه شده در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) نشان می دهد که نزدیک به 1/18 درصد پژوهش های علوم انسانی کشور در دانشگاه امام صادق (علیه السلام) انجام می شود.

دهقانی گفت: بیش از ۲۰ درصد پژوهش های ثبت شده در پایگاه استنادی (ISC) در ۲۵ سال گذشته متعلق به حوزۀ علوم انسانی و اجتماعی است که سهم علوم انسانی و هنر به تنهایی حدود ۸ درصد از کل اطلاعات نمایه شده در این پایگاه است.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) تصریح کرد: با لحاظ این واقعیت که رشته های تحصیلی از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر متفاوت است، سهم پژوهشی دانشگاه ها از علوم انسانی یکسان نیست. در بررسی پژوهش های علوم انسانی تنها نباید به کمیت علم تولیدشده بسنده کرد، بلکه کیفیت پژوهش ها و میزان اثرگذاری آنها در سطح جامعۀ علمی نیز از اهمیت برخوردار است.

دهقانی افزود: همچنین اندازۀ رشته های مختلف از لحاظ تعداد پژوهشگران و نشریه هایی که منتشر می کنند با یکدیگر متفاوت است و این دو عامل باعث تفاوت در تعداد استنادهای دریافتی می شود و قبل از مقایسه هنجاری سازی مقایسه را علمی می سازد.