نشست با عنوان "نقش تزکیه در فهم متون" برگزار شد

۲۶ آبان ۱۳۹۴ | ۱۴:۳۸ کد : ۹۰۶ اخبار دانشگاه
نشست انجمن علمی دانشجویی فلسفه و کلام اسلامی با موضوع " نقش تزکیه در فهم متون" از سوی دفتر مطالعات و تحقیقات دانشجویی حوزه معاونت پژوهشی و فناوری با حضور دکتر طیبه کرمانی، فوق دکترای فلسفه تطبیقی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران در روز شنبه 16 آبان 94 از ساعت 14-13 در مصلای پردیس خواهران برگزار شد.

دکتر کرمانی در آغاز ضمن اشاره به معانی فلسفه و حکمت و همچنین تاثیرات فلسفه در زندگی گفت: فلسفه نقشی پنهانی در زندگی فردی و اجتماعی بشر دارد؛ به طوری که فقدان یک فلسفه درست به اختلال زندگی فردی یا اجتماعی و چه بسا نابودی اجتماع منجر شود. لذا جهت پیشگیری یا دفع این نوع خسارت ها وجود فلسفه ای صحیح مهم و ضروری است. در واقع فلسفه با پایه ریزی مبناهای زندگی انسان، او را در نحوه زندگی و طریقه سلوک در اجتماع راهنمایی می کند.

وی در ادامه به مفهوم واژه حکمت پرداخت و در این باره تصریح کرد: واژة حکمت حامل مفهوم علم و عدالت است، زیرا صاحب حکمت عاری از جهل و ظلم است و استحکام و انسجام آمورش، او را مزیّن به صفت حکیم نموده است.

در ادامه، عضو هیات علمی دانشگاه درباره اهمیت این واژه افزود: خداوند حدود 97 بار از کلمة حکیم  برای خود و قرآنی که به پیامبر (ص) نازل فرموده، یاد می‌کند و حدود 20 بار  واژة حکمت را  که عموماً همراه کتاب به پیامبران تعلیم فرموده، استعمال می‌کند.

وی در ادامه سخنانش تصریح کرد: خداوند در هر آیه که واژة حکمت را به کار برده تصریح فرموده که صرفاً خود معلم آن است و با مقارن ساختن حکمت به تزکیه و تعلیم، این سه  امر را به خود و سپس رسولانش منحصر نموده است و بزرگترین معجزة  کتاب الهی را، آموزش علم و حکمت  به بشریت خوانده  است.

دکتر کرمانی در پایان این نشست که با استقبال بسیار خوب دانشجویان و دانش پژوهان همراه بود درباره تزکیه و محاسن آن بیان کرد: در صورت پالایش اندیشه و نفس، انسان بسان زمینی است که آمادگی پذیرش بهترین ها را دارد و در این باره خاطر نشان کرد: امام خمینی(ره) می­فرماید "علم همچون باران رحمت است که اگر بر زمین ناپاک و آلوده ببارد، بوی تعفن از آن بر می­خیزد و اگر بر زمین پاک ببارد، بوی گل و ریحان، فضای تنفسی جان را معطر می سازد”.