برای استقبال از ماه مبارک رمضان و میهمانی خدا مهیا شویم

۲۶ خرداد ۱۳۹۴ | ۰۷:۵۸ کد : ۷۸۴ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۷۹
برای استقبال از ماه مبارک رمضان و میهمانی خدا مهیا شویم

برای استقبال از ماه مبارک رمضان و میهمانی خدا مهیا شویم
 

 روابط عمومی دانشگاه شهید بهشتی: رئیس اداره تغذیه مرکز پزشکی مسیح دانشوری با اشاره به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان اظهار داشت: بهتر است در روزهای پایان ماه شعبان افراد به صورت منظم صبحانه مصرف کنند تا به خوردن سحری عادت کنند و همچنین کالری(انرژی) غذای مصرفی را در وعده ناهار خود کاهش دهند.

دکتر منصور رضایی در سخنان خود گفت: مصادف شدن ماه مبارک رمضان با فصل تابستان یکی از علل سردردهای صبحگاهی به شمار می‌رود بنابراین به هموطنان توصیه می شود، از هفته قبل از شروع ماه مبارک رمضان مصرف روزانه چای و قهوه خود را کاهش دهند تا سیستم عصبی مرکزی به دریافت میزان کمتری از کافئین عادت کند.

وی اظهار داشت: یکی از مسائل مهم تغذیه‌ای در این ماه عمل  مدیریت مصرف آب در افراد است. با طولانی بودن زمان گرسنگی(اذان صبح تا اذان مغرب) در ماه مبارک رمضان، افراد باید در این ایام مصرف آب(مایعات) و انرژی (کالری)  را از لحاظ تغذیه‌ای به درستی مدیریت کنند.

دکتر رضایی توصیه کرد: روزه داران باید برای جبران مواد معدنی از دست رفته در تعریق روزانه از مواد غذایی غنی از املاح نظیر انواع میوه و سبزیجات، ماست و دوغ کم نمک استفاده کنند.

رئیس اداره تغدیه مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری افزود: مصرف غذاهای پرچرب( نظیر کله پاچه و حلیم) و سرخ کردنی باعث افزایش عطش در طول روز در ماه مبارک رمضان می‌شود. بنابراین بهتر است افراد مصرف غذاهای مدر(ادرار آور)، نظیر چای و قهوه را در وعده سحری کاهش دهند و از خوردن غذاهای فست فود و شور نظیر سوسیس، کالباس، تن ماهی و غذاهای کارخانه‌ای پرهیز کنند.

وی در ادامه  توصیه کرد: روزه‌داران میزان دریافت منابع غذایی فیبر دار نظیر غلات کامل(نان سنگک و بربری)، غلات و حبوبات، آجیل تازه و بی‌نمک، انواع سالاد و میوه و سبزی را در وعده سحری افزایش دهند.

دکتر رضایی با بیان این مطلب که مصرف ادویه ، زرد چوبه و فلفل در وعده سحری عطش آور است اظهار داشت: روزه داران باید سعی کنند غذاهای خود را با چاشنی های طبیعی نظیر نارنج، آبغوره، لیمو ترش خوش طعم کنند به جای آن که غذای خود را با نمک، روغن و ادویه جات طعم دار کنند.

وی افزود: روزه داران باید در وعده سحری از مواد نشاسته‌ای نظیر نان کامل، حبوبات، انواع آش و سوپ به جای قندهای ساده‌ای نظیر قند، شکر، شربت وشیرینی استفاده  کنند.

رئیس اداره تغذیه مرکز مسیح دانشوری درخصوص وعده های افطار نیز گفت: شروع افطار باید با مصرف مایعات ولرم همراه با مواد قندی و مغذی شامل چای و عسل، چای شیرین، چای و خرما، شیر و عسل، شیر و خرما باشد. علی‌رغم گرمای شدید هوا افراد باید از مصرف مایعات سرد و یخ‌زده در ابتدای افطار پرهیز کنند.

دکتر رضایی در خاتمه سخنان خود گفت: افطاری باید جزو وعده‌های سبک بوده و با فاصله ای به شام برسد. شام نیز حتماً باید سبک باشد که  کته ماست، تخم مرغ، آجیل، انواع کوکوها، ماکارونی، انواع آش، سوپ و فرنی، خورش کم چرب با مصرف محدود برنج برای شام توصیه می‌شود.


نظر شما :