دومین جلسه از سلسله نشست های دانش افزایی قرآن پژوهی

۲۳ دی ۱۳۹۹ | ۰۸:۴۹ کد : ۲۸۰۳ اخبار دانشگاه

دومین جلسه از سلسله نشست های دانش افزایی قرآن پژوهی توسط گروه فلسفه و کلام اسلامی با همکاری بخش معارف اسلامی با عنوان کیفیت نزول وحی با ارائه دکتر میرغفوریان، عضو هیات علمی پردیس خواهران در روز شنبه 13 دی ماه به صورت مجازی برگزار شد.

در این برنامه دکتر میرغفوریان با بیان این نکته که بحث کیفیت نزول وحی (قرآن کریم) زیر مجموعه‌های متعدد و مفصلی دارد و یکی از مهم‌ترین آن‌ها انواع نزول است، وارد بحث نزول دفعی و تدریجی شد. سپس با ذکر دلایل صریح و روشن نزول تدریجی قرآن کریم، اجماع تمامی اندیشمندان شیعه و اهل سنت در این زمینه را بررسی نمود.

دکتر میرغفوریان در ادامه تصریح کرد: محل اختلاف اندیشمندان علوم قرآنی، بحث نزول دفعی قرآن کریم است که به دو گروه قائلین به وجود نزول دفعی برای قرآن کریم در کنار نزول تدریجی و مخالفان نزول دفعی تقسیم می‌شوند. وی سپس به طور مبسوط به بیان دیدگاه‌ها و دلایل هر گروه پرداخت و نقدها و اشکالات وارد شده به هر کدام و پاسخ به اشکالات را مطرح نمود.

عضو هیأت علمی پردیس خواهران در پایان به منابع مورد استفاده در بحث کیفیت نزول وحی اشاره نمود و به سوالات اساتید حاضر پیرامون مباحث مطروحه پاسخ داد.