: اولین جلسه از سلسله نشست‌های دانش‌افزایی قرآن پژوهی اعضای هیأت علمی گروه فلسفه

۰۲ دی ۱۳۹۹ | ۰۸:۵۱ کد : ۲۷۵۳ اخبار دانشگاه

اولین جلسه از سلسله نشست‌های دانش‌افزایی قرآن‌پژوهی گروه فلسفه و کلام اسلامی با همکاری بخش معارف اسلامی با عنوان "کیفیت جمع آوری قرآن"  با ارائه دکتر دیالمه، عضو هیأت علمی پردیس در روز دوشنبه24 آذر ماه به صورت مجازی برگزار شد.

در این نشست دکتر دیالمه ضمن بیان مقدمه‌ای مبنی بر دو سویه بودن قرآن با مباحث علوم قرآن و تاریخ قرآن و همچنین معرفی انواع وحی شامل قرآنی و غیرقرآنی، به تشویق رسول خدا(ص) به حفظ آیات و سوره‌های قرآن و اهتمام ایشان در مسیر کتابت قرآن کریم، استناد کرد و در همین راستا جایگاه حفظ و کتابت قرآن در عصر نزول را تبیین کرد.

وی سپس با بیان مسأله هم عرض و هم زمان بودن کتابت و حفظ آیات قرآن در عصر رسول خدا(ص)، اهمیت کتابت را یادآور شد.

در ادامه، دکتر دیالمه به سه سوال اساسی در بحث جمع آوری قرآن کریم و بیان دیدگاه‌های مختلف در پاسخ به این سوال‌ها شامل مقصود از جمع‌آوری قرآن کریم چیست؟ قرآن در چه زمانی و توسط چه کسی جمع‌آوری شد؟ و آیا می‌توان گفت جایگاه آیات و سور توقیفی است؟ پرداخت

در پایان، ایشان به منابعی که در علوم قرآن به موضوع جمع‌آوری قرآن پرداخته‌اند اشاره نمود و به سوالات اساتید حاضر پیرامون مباحث مطروحه پاسخ داد.