فرایند توسعه تئوری در پژوهش‌های علوم انسانی

۰۸ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۳:۳۲ کد : ۲۳۸۴ اخبار دانشگاه

کارگاه "فرایند توسعه تئوری در پژوهش‌های علوم انسانی" توسط دکتر پیام حنفی زاده، دانشیار سیستمهای اطلاعاتی و علوم تصمیم گیری دانشگاه علامه طباطبایی و پژوهشگر برگزیده سال 98 در روز سه شنبه اول بهمن ماه 98  در سالن بانو امین پردیس خواهران برگزار شد.

دفتر مطالعات و تحقیقات علمی معاونت پژوهشی و فنآوری دانشگاه امام صادق علیه‌السلام جهت ارتقاء مهارت‌های پژوهشی اعضای هیات علمی و اساتید و با هدف آشنایی آنان با ضرورت استفاده از تئوری ها و روش­های توسعه آن­ها در پژوهش­های علوم انسانی به عنوان یکی از سازوکارهای مهم ارتقاء و بهبود کیفیت مقالات و چاپ آن ها در نشریات علمی معتبر بین المللی،  اقدام به برگزاری این کارگاه تخصصی نمود.

دکتر حنفی زاده  در این کارگاه ضمن ارائه توضیحاتی پیرامون انواع مقالات علمی خاطر نشان کرد: اهمیت این موضوع با نگاهی به مقالات چاپ شده در نشریات علمی برتر با محوریت قرار دادن مشارکت تئوری ها در انجام پژوهش آشکار می‌‌شود.

وی افزود:  این مشارکت از طریق تعیین ادراک‌ها و پارادایم­های فکری محققان، گفتمان آن­ها با همتایان علمی و نیز توسعه تئوری­های معتبر پیشین صورت می­گیرد. بر این اساس، این کارگاه با هدف درخشش روزافزون دستاوردهای علمی کشور در حوزه علوم انسانی در سطح جهانی با تاکید بر جایگاه تئوری‌ها و روش­های توسعه آن‌ها برگزار می‌شود.

دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی در این کارگاه، با استناد به نمونه‌های معتبر علمی به بررسی مفاهیم و لزوم مشارکت تئوری­ها در پژوهش پرداخت و نحوه انتخاب آن­ها را به همراه مصادیقی از تئوری­های پرکاربرد بررسی کرد.

سپس دکتر حنفی‌زاده فرایند دیالکتیکی طرح تحقیق را با محوریت قرار دادن روش­های توسعه تئوری­ها مطرح  نمود و در نهایت، روش­های اعتبارسنجی تئوری­­های توسعه یافته را ارائه داد.

در پایان جلسه اساتید ضمن طرح سوالات پژوهشی، خواستار برگزاری این قبیل کارگاه‌ها شدند.